Сінабони – феномен у світі десертів. Ці приголомшливі булочки з корицею підкорили багато сердець. М’яке тісто, чудовий аромат кориці і сирний крем – ось за що всі люблять синобони! Спробувати такі ласощі можна не тільки в однойменній мережі пекарень, але і приготувати вдома самостійно. Для їх приготування вам знадобиться вершково сирний сир, наприклад, філадельфія або каймак.
Замість цукру використовуйте замінник, наприклад фруктозу або стевію.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для основної страви
- Борошно пшеничне 3.5 стак.
- Молоко коров’яче 1 стак.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Тростинний цукор 6 ст. л.
- Кориця 2 ст. л.
- Для глазурі
- Вершковий сир 150 гр.
- Цукрова пудра 1.5 ст. л.
- Молоко коров’яче 50 мл.
На порцію
Калорії: 287 ккал
Білки: 6.54 г
Жири: 8.64 г
Вуглеводи: 44.57 г
Кроки
- Відміряйте всі інгредієнти. Вершкове масло залиште при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Розігрійте духовку до 180 °С.
- Підігрійте молоко до теплого, але не надто гарячого стану. Приблизно 40°С. Влийте тепле молоко у велику миску. Додайте сухі дріжджі та 3 столові ложки цукру, перемішайте. Залишіть суміш постояти на 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
- Коли дріжджі набухнуть, додайте куряче яйце і просіяне борошно. Замісити тісто. Розминайте його доти, доки воно не стане однорідним та еластичним.
- Сформуйте із тесту кулю. Накрийте її харчовою плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
- Коли тісто у вас підійде, обомніть його руками.
- Посипте стіл борошном і викладіть на нього тісто. Розкотіть його у прямокутний пласт товщиною 4-5 мм і змастіть розм’якшеним вершковим маслом.
- Змішайте 3 столові ложки тростинного цукру, що залишилися, і 2 столові ложки кориці. Посипте тісто цукрово-коричною сумішшю, так щоб вийшов рівномірний шар.
- Загорніть тісто в тугий рулет. Додатково змастіть край тіста водою, щоб він приклеївся до рулету – так сінабони не розваляться. Наріжте рулет на рівні частини шириною приблизно 3 см.
- Викладіть сінабони на протвень, застелену пергаментом. Обов’язково залиште відстань між виробами, оскільки вони в процесі приготування збільшаться в об’ємі. Якщо ви використовуєте звичайний пекарський пергамент, змастіть його вершковим маслом або рослинною олією. Випікайте сінабони в духовці 35-40 хвилин при 180°. Часу може знадобитися трохи більше або менше, залежно від духовки.
- Поки сінабони випікаються, приготуйте сирну глазур. Для цього в мисці збийте сир, молоко і цукрову пудру. Консистенція має нагадувати рідку сметану.
- Готові синобони полийте глазур’ю. Можна подавати. Прикрасьте десерт за бажанням свіжою м’ятою та цукровою пудрою. Смачного!