Знаменита на весь світ американська булочка з корицею сподобалася багатьом. Її рецепт став таким популярним, що було відкрито цілу мережу ресторанів швидкого харчування. Тепер випічку можна приготувати самостійно у домашніх умовах! Особливістю сіннабонів є велика кількість кориці та цукру в начинці, а також у ніжному вершковому кремі. Його роблять на основі вершків, вершкового сиру або олії з додаванням цукрової пудри. Додавати в начинку можна будь-що. Наприклад, малинове варення!
Зробити корисніше:
При приготуванні сіннабонів кладіть у тісто менше цукру. Так булочки будуть менш калорійними.
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Молоко коров’яче ½ стак.
- Малинове варення 100 гр.
- Вершковий сир 100 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Кориця 3 ст. л.
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Коричневий цукор 200 гр.
- Цукрова пудра 1 ст. л.
- Підготуйте всі інгредієнти та розкладіть їх на столі для зручності. Залиште вершкове масло в кімнатній температурі на деякий час, воно має розм’якшиться. Поставте духовку на розігрів до 180°С.
- У глибоку миску покладіть дріжджі і змішайте з коричневим цукром. Залийте молоко, перемішайте і збийте отриману масу до піни. Залишіть інгредієнти на 10-15 хвилин. Потім розбийте в миску куряче яйце і додайте розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте усі інгредієнти.
- Потім додайте борошно пшеничне і замісіть тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште його на годину. За цей проміжок часу тісто має піднятися та збільшитись у обсязі.
- На чистій, посипаній борошном поверхні тонким шаром розкотіть готове дріжджове тісто. Посипте тісто борошном. В окремій мисці змішайте корицю та коричневий цукор, потім рівномірно розподіліть суміш по пласту тіста. Додайте кілька ложок малинового варення і розмажте його по тісту.
- Згорніть пласт тіста в рулет і наріжте його на шматочки однакового розміру.
- Змастіть форму для випікання вершковим маслом. Зверху викладіть заготовки сіннабон бічним зрізом нагору.
- У блендері або окремій ємності змішайте вершковий сир. Цукрову пудру та вершкове масло для крему.
- Випікайте синобони в розігрітій до 180 С духовці протягом 40 хвилин.
- Витягніть протвень з духовки після того, як булочки будуть готові, і залиште їх остигати. Потім полийте сінабони кремом.
Викладіть булочки на тарілку. Готово! Покладіть синобони порційно на гарну тарілку. Прикрасьте випічку гілочкою м’яти та подавайте до чаю. Смачного!