Ситний, корисний соус з авокадо відмінно підійде до м’яса і риби, овочевих салатів і практично будь-яких закусок. Він може замінити будь-який соус і за смаком, і по ситості. І, що важливо, він дуже і дуже корисний. Додайте його в найпростіший салат, і він заграє новими смаками.
На соус краще підходить авокадо сорту “Хаас”. Якщо у вас звичайний, вкрай важливо, щоб він був стиглим. З недозрілого жорсткого авокадо хорошого соусу не вийде. Кількість води регулюйте в залежності від бажаної густоти соусу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Авокадо 1 шт.
- Лимон ½ шт.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Мед квітковий 1 ч. л.
- Вода ¼ ч. л.
- Часник 1 зуб.
- Петрушка 1 пуч.
- Сіль за смаком
Кроки
- У чашу подрібнювача від блендера відправте зелень.
- Туди ж покладіть очищений часничок.
- Розріжте навпіл авокадо і за допомогою ложки витягніть м’якоть. Її теж потрібно покласти в чашу блендера.
- Додайте мед, сік лимона і подрібніть все до однорідності.
- Потім влийте соєвий соус, оливкову олію і остигнувшу кип’ячену воду. Збивайте ще 2-3 хвилини. Соус готовий.