Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко нарізати і скрутити.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Кріп 4 гілочки
- Петрушка 2 гілочки
- Перець духмяний 4 шт.
- Вода 50 мл.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль ¾ ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Вибираємо молоденькі кабачки і ретельно промиваємо їх. Обтираємо кабачки рушником. Обрізаємо “хвостики” і верхівки кожного кабачка. За допомогою спеціальної терки або ножа нарізаємо кабачки тонкими слайсами.
- Очищаємо моркву і після ретельної промивки натираємо її на звичайній крупній тертці або тертці по-корейськи. Промиваємо гілочки кропу і очищаємо зубки часнику.
- Вибираємо тару для закачування рулетиків. Після уважного огляду на тріщини та інші пошкодження ємності і кришки потрібно очистити содою і промити. Термообробку посуду проводите так, як Вам зручно. Укладаємо в кожну банку пару гілочок кропу і 2 зубки часнику, петрушку і перець. Слідом відправляємо моркву.
- Скручуємо з кабачків щільні рулетики і укладаємо їх шарами в банки до самого верху ємностей.
- Приступимо до процесу приготування маринаду. Ставимо каструлю на плиту, заливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Чекаємо закипання маринаду. Варимо його ще пару хвилин.
- Заливаємо маринадом вміст тари до самого верху. Прикриваємо банки кришками і злегка закручуємо. На дно каструлі з широким дном кладемо рушник або шматок щільної тканини. Ставимо банки і заливаємо в каструлю теплу воду (до «плічок» банок). На плиті доводимо воду до кипіння і стерилізуємо закачування 10 хвилин.
- За пару хвилин до кінця стерилізації заливаємо в кожну банку рівну кількість оцту і закручуємо банки кришками дуже щільно. Перевертаємо їх і даємо охолонути добу під теплою ковдрою. Потім зберігаємо при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Який цікавий рецепт смачних кабачковий рулетиков з морквою.