Смачні кабачкові рулетики з морквою на зиму

Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко нарізати і скрутити.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 25 хвДрук
  • Вибираємо молоденькі кабачки і ретельно промиваємо їх. Обтираємо кабачки рушником. Обрізаємо “хвостики” і верхівки кожного кабачка. За допомогою спеціальної терки або ножа нарізаємо кабачки тонкими слайсами.
  • Очищаємо моркву і після ретельної промивки натираємо її на звичайній крупній тертці або тертці по-корейськи. Промиваємо гілочки кропу і очищаємо зубки часнику.
  • Вибираємо тару для закачування рулетиків. Після уважного огляду на тріщини та інші пошкодження ємності і кришки потрібно очистити содою і промити. Термообробку посуду проводите так, як Вам зручно. Укладаємо в кожну банку пару гілочок кропу і 2 зубки часнику, петрушку і перець. Слідом відправляємо моркву.
  • Скручуємо з кабачків щільні рулетики і укладаємо їх шарами в банки до самого верху ємностей.
  • Приступимо до процесу приготування маринаду. Ставимо каструлю на плиту, заливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Чекаємо закипання маринаду. Варимо його ще пару хвилин.
  • Заливаємо маринадом вміст тари до самого верху. Прикриваємо банки кришками і злегка закручуємо. На дно каструлі з широким дном кладемо рушник або шматок щільної тканини. Ставимо банки і заливаємо в каструлю теплу воду (до «плічок» банок). На плиті доводимо воду до кипіння і стерилізуємо закачування 10 хвилин.
  • За пару хвилин до кінця стерилізації заливаємо в кожну банку рівну кількість оцту і закручуємо банки кришками дуже щільно. Перевертаємо їх і даємо охолонути добу під теплою ковдрою. Потім зберігаємо при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Картавцева Елена

    Який цікавий рецепт смачних кабачковий рулетиков з морквою.

Залишити відповідь