Солодкі хрусткі огірки без оцту маринуємо згідно з цим рецептом, з лимонною кислотою і лимоном, які грають роль хорошого консерванту і додають огіркам свіжий смак. Для пряного смаку додаємо до огірків кропові парасольки, листи смородини, вишні та хрону. Доповнимо смак часником і солодким перцем і маринад приготуємо солодкий. Готуємо огірки методом подвійної заливки з подальшою пастеризацією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 10 шт.
- Перець солодкий 2 шт.
- Лимон ½ шт.
- Часник 2 зубці
- Кріп парасольки 4 шт.
- Листя вишні 4 шт.
- Листя смородини 4 шт.
- Лист хрону 2 шт.
- Для маринаду на 1 л води:
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль 40 гр.
- Кислота лимонна 1 ч. л.
Кроки
- Перед початком заготовки миються банки і стерилізуються будь-яким способом. Кришки кип’ятяться. Огірки ретельно промиваються холодною водою. І у них видаляються кінчики. У підготовлені банки кладуться промиті парасольки кропу, набір листя і зубки часнику.
- У банки компактно укладаються підготовлені огірки. Кількість огірків може бути іншим, що залежить від їх розміру.
- Очищається, промивається і нарізається скибочками солодкий перець. Лимон нарізається кружальцями. Між огірками в банку кладуться скибочки перцю і лимонні кружки.
- Огірки заливаються на 30 хвилин окропом. Із зазначених в рецепті інгредієнтів робиться маринад.
- Вода з банок виливається через спеціальну кришку. Огірки заливаються киплячим маринадом, і банки відразу герметично закупорюються.
- Потім вони ставляться на кришки, прикриваються на 12 годин теплим пледом для пастеризації і переносяться на зберігання в темне прохолодне місце.
- Вдалих і смачних заготовок!