Солодкі хрусткі патисони на зиму в банках

Солодкі хрусткі патисони на зиму в банках

У далекі радянські часи були дуже популярні мариновані огірки по-болгарськи. За таким рецептом не менш смачними виходять патисони і кабачки. Патисони виходять з легким солодким смаком і тонкою кислинкою і чудово у вас доповнять страви з риби і м’яса. Готуємо без стерилізації методом подвійної заливки. Якщо банки з патисонами відразу різко охолодити, то вони будуть і хрусткими.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Патисони, бажано невеликі, ретельно промийте зі щіточкою і акуратно видаліть підстави плодоніжок.
  • Потім їх наріжте середніми шматочками, а маленькі плоди можете залишити цілими.
  • Заздалегідь простерилизуйте в мікрохвильовці чисті банки. Кришки прокип’ятіть. У кожну банку покладіть по чотири очищених зубки часнику, по пучку промитої будь-якої зелені (кріп або петрушка, можна в суміші) і по шматочку гострого перцю.
  • Потім банки компактно заповніть шматочками патисонів. Залийте їх крутим окропом, прикрийте кришками і залиште на 15 хвилин для бланшування.
  • Після закінчення цього часу воду з банок злийте через спеціальну кришку і вилийте.
  • У каструлі зваріть маринад із зазначеної в рецепті кількості чистої води, цукру і солі. У киплячий маринад покладіть горошки чорного перцю і поваріть 2 хвилини. Потім влийте в маринад столовий оцет, перемішайте і вогонь вимкніть.
  • Киплячим маринадом повторно залийте патисони в банках, заповнюючи їх до самого верху, щоб маринад навіть трохи пролився через край.
  • Банки відразу щільно закупорте і перевірте герметичність закачування.
  • Потім банки остудіть в перевернутому стані, і після охолодження можете прибирати на зберігання в будь-яке темне місце.

Якщо є можливість, охолодіть банки швидко і потім визначте різницю в текстурі маринованих патисонів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь