Солодкі мариновані огірки з аспірином на зиму відрізняє неповторний смак, аромат прянощів і хрустка пружна текстура, хоча не для всіх рецепт з аспірином, як лікарським препаратом, прийнятний. Аспірин грає роль додаткового консерванту і дає кислоту, а оцет в маринад не додається. Цукру в маринад кладемо в два рази більше солі і готуємо методом дворазової заливки.
Інгредієнти
Порції: –+
- На літрову банку
- Огірок 700 гр.
- Кріп 2 стебла
- Перець солодкий за смаком
- Лист вишні 4 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Часник 3 зубці
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Аспірин 1 таблетка
- Маринад на 1 л води:
- Цукор-пісок 2 ст.
- Сіль 1 ст. л.
Кроки
- Свіжозібрані огірки ретельно промити з губкою, видалити кінчики з обох сторін і хвилин на 30-40 залити холодною водою.
- Заздалегідь промити банки і простерилізувати будь-яким способом. У банки укласти промиті стебла кропу з листами вишні, лавровим листом і очищеним часником.
- Потім в банки компактно укласти підготовлені огірки і між ними помістити скибочки очищеного солодкого перцю.
- Прокип’ятити протягом 1-2 хвилин закаточні кришки.
- У каструлі зварити маринад з розрахованої кількості води, солі і цукру. Гарячим маринадом залити огірки в банках, прикрити їх кришками і залишити на 30 хвилин.
- Після закінчення цього часу воду з банок перелити в ту ж каструлю і довести до кипіння. У кожну банку покласти по таблетці аспірину, який можна розтерти в порошок.
- Потім огірки повторно залити киплячим маринадом і банки герметично закупорити.
- Закочені банки перевернути на кришки і на добу накрити теплим покривалом.
Остигнувші банки з солодкими огірками з аспірином перенести в будь-яке місце зберігання домашніх консервацій. Смачних і вдалих заготовок!