Суп з брокколі на курячому бульйоні

Суп з брокколі на курячому бульйоні

Ароматний наваристий суп на основі курячого бульйону, і в той же час легкий. У ньому велика кількість овочів, куряче м’ясо, запашні спеції – ідеальне перша страва для обідньої трапези.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • З курки знімаємо шкіру, щоб суп не був занадто жирним. Розрізаємо птицю на шматки.
  • Очищаємо ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо їх, одну моркву ріжемо на великі кубики. Одну цибулину подрібнюємо. Половину стебел селери промиваємо і ріжемо на великі відрізки.
  • Розміщуємо в каструлю курку, шматочки моркви, стебла селери, цибулю, горошки чорного перцю і лавровий лист. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні сорок хвилин, періодично знімаючи піну.
  • Решта моркву, селеру і цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  • Цибулю-порей промиваємо і ріжемо на тонкі колечка.
  • Не забуваємо знімати піну з бульйону, щоб він залишався прозорими.
  • Картоплю очищаємо, промиваємо, подрібнюємо на кубики. Брокколі розбираємо на суцвіття і окремо бланшуємо в підсоленій воді.
  • Після закінчення часу варіння бульйону дістаємо курку, даємо їй охолонути.
  • Бульйон проціджуємо в окремий посуд, відокремлені овочі в ситі далі не використовуємо.
  • У каструлю від варіння бульйону наливаємо рослинну олію, розігріваємо її і висипаємо підготовлені нарізані кубиками овочі, крім картоплі. Тушкуємо при помішуванні п’ять хвилин.
  • Додаємо картоплю, перемішуємо, тушкуємо ще п’ять хвилин.
  • Відокремлюємо м’ясо від кісток з курки, що остигнула.
  • Тушковані в каструлі овочі заливаємо процідженим бульйоном, перемішуємо, закриваємо кришкою і проварюємо п’ятнадцять хвилин при неактивному кипінні.
  • Закладаємо куряче м’ясо. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Варимо до готовності ще п’ять хвилин.
  • Подаємо суп гарячим з скибочкою свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Александр

    Сколько всё-таки существует рецептов супов! А сколько ещё не попробовано) Интересный вариант, вполне реален к приготовлению.

Залишити відповідь