Ароматний наваристий суп на основі курячого бульйону, і в той же час легкий. У ньому велика кількість овочів, куряче м’ясо, запашні спеції – ідеальне перша страва для обідньої трапези.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста брокколі 350 гр.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Курка 1.5 кг.
- Сіль за смаком
- Цибуля порей 2 шт.
- Селера стебла 4-6 шт.
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- З курки знімаємо шкіру, щоб суп не був занадто жирним. Розрізаємо птицю на шматки.
- Очищаємо ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо їх, одну моркву ріжемо на великі кубики. Одну цибулину подрібнюємо. Половину стебел селери промиваємо і ріжемо на великі відрізки.
- Розміщуємо в каструлю курку, шматочки моркви, стебла селери, цибулю, горошки чорного перцю і лавровий лист. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні сорок хвилин, періодично знімаючи піну.
- Решта моркву, селеру і цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
- Цибулю-порей промиваємо і ріжемо на тонкі колечка.
- Не забуваємо знімати піну з бульйону, щоб він залишався прозорими.
- Картоплю очищаємо, промиваємо, подрібнюємо на кубики. Брокколі розбираємо на суцвіття і окремо бланшуємо в підсоленій воді.
- Після закінчення часу варіння бульйону дістаємо курку, даємо їй охолонути.
- Бульйон проціджуємо в окремий посуд, відокремлені овочі в ситі далі не використовуємо.
- У каструлю від варіння бульйону наливаємо рослинну олію, розігріваємо її і висипаємо підготовлені нарізані кубиками овочі, крім картоплі. Тушкуємо при помішуванні п’ять хвилин.
- Додаємо картоплю, перемішуємо, тушкуємо ще п’ять хвилин.
- Відокремлюємо м’ясо від кісток з курки, що остигнула.
- Тушковані в каструлі овочі заливаємо процідженим бульйоном, перемішуємо, закриваємо кришкою і проварюємо п’ятнадцять хвилин при неактивному кипінні.
- Закладаємо куряче м’ясо. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Варимо до готовності ще п’ять хвилин.
- Подаємо суп гарячим з скибочкою свіжого хліба.
Приємного апетиту!
Сколько всё-таки существует рецептов супов! А сколько ещё не попробовано) Интересный вариант, вполне реален к приготовлению.