Цей салат просто джерело вітамінів. Білокачанна капуста, редиска, огірок – корисні, смачні і хрусткі овочі, які відмінно гармонують один з одним. До речі, саме хрусткий овочам згідно з опитуванням віддає перевагу більшість респондентів. І ось ці соковиті овочі відмінно відтіняються свіжою зеленню, а кисло-солодка заправка вигідно підкреслює загальний смак.
Зверніть увагу: якщо капуста молоденька, то спочатку солити її не обов’язково. Огірок можна нарізати будь-яким зручним способом. Варто також звернути увагу на розмір – він повинен збігатися з розміром нарізаної редиски.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Редиска 5-6 шт.
- Огірок 1 шт.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Кріп за смаком
- Петрушка за смаком
Кроки
- Овочі та зелень обмийте і обсушіть.
- Капусту дрібно наріжте і викладіть в салатник. Додайте половинку чайної ложки солі і перемішайте, злегка віджимаючи капусту руками.
- У редиски відріжте хвостики і листя. Розріжте на 2 половинки і кожну половинку наріжте слайсами. Надішліть до капусти.
- Огірок розділіть на 2 частини і кожну наріжте шматочками і також відправте в салатник.
- Подрібніть кріп і цибулю. Покладіть зелень до овочів.
- Тепер зробілть соус. Для цього з’єднайте половину чайної ложки солі, чайну ложку цукру, оцет і рослинне масло. Перемішайте.
- Заправте сумішшю, що вийшла салат. Перемішайте.