Дуже смачний і легкий в приготуванні салатик – просто натріть на тертці всі інгредієнти, змішайте, залийте соусом, і готово. Солодко-кисле яблуко, соковита і хрустка капуста, солодка хрустка морквина і ніжний соковитий огірочок. Смак у салату виходить небанальним – тут є і кислі нотки, і солодкі, і навіть гострі.
З огірочка і яблука потрібно обов’язково зрізати шкірку, щоб вони були більш ніжними. Олію беріть будь-яку – оливкову або соняшникову. А ось суміш перців краще взяти свіжомелену, щоб вона «розкрилася». Завершальний штрих – насіння кунжуту, щоб зробити смак ще більш цікавим, а подачу – ефектною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 2 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Огірок 1-2 шт.
- Капуста білокачанна ½ шт.
- Рослинна олія 5 ст. л.
- Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
- Кунжут за смаком
Кроки
- З’єднайте олію з оцтом, цукром, сіллю і сумішшю перців. Гарненько розмішайте віночком.
- Капусту дрібно наріжте і відправте в блюдо для салату.
- Огірок обполосніть, зріжте кінчики і зріжте шкірку. Натріть на тертці для корейської моркви.
- Морква почистіть і теж натріть на цій же тертці.
- З яблука видаліть шкірку і пропустіть через ту ж тертку (природно, кожен раз її потрібно мити).
- З’єднайте всі овочі в салатнику, добре перемішайте.
- Залийте соусом і знову перемішайте. При подачі додайте кунжут.