Часто після приготування ароматної осінньої вечері з гарбуза залишається трохи цього рудого овочу. Не викидати ж свіжий продукт! У таких випадках я із задоволенням починаю готувати печиво з гарбузом — смачну та корисну випічку до чаю. Ділюсь рецептом!
На приготування цього вівсяного печива вам знадобиться максимум 15 хвилин. Решту роботи зробить духовка. У випічці не потрібно використовувати борошно пшеничне, кефір, молоко, дріжджі або розпушувач. Крім того, це печиво без цукру відмінно підійде тим, хто стежить за фігурою!
Як приготувати вівсяне печиво з гарбузом та журавлиною в духовці
Виявляється, з рудої красуні виходять не тільки чудові пироги, крем-супи, каші або гарніри. Використовувати яскравий осінній овоч у десертах – чудова ідея. Зробіть своє домашнє печиво не тільки смачним, але й корисним!
- Гарбуз 350 гр.
- Вівсяні пластівці 200 гр.
- Борошно вівсяне 200 гр.
- Журавлина в’ялена 150 гр.
- Гарбузове насіння 100 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 щіп.
- Кориця 2 ч. л.
- Мед квітковий 100 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Збийте яйця із щіпкою солі. Додайте заздалегідь спечений і подрібнений гарбуз, мед, розтоплене вершкове масло і корицю. Добре перемішайте інгредієнти.
- Змішайте борошно, вівсяні пластівці, гарбузове насіння і в’ялену журавлину.
- До сухих інгредієнтів влийте яєчно-медову суміш, добре перемішайте.
- Застеліть лист пергаментом і викладайте кульки з вівсяного тіста. Випікайте 30 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.
Безумовно, рецепт гарбузового печива терпить зміни. Замість в’ялених журавлин ви можете використовувати інші в’ялені ягоди або сухофрукти. Насіння гарбуза можна замінити насінням соняшника чи льону. Щоб зробити печиво з гарбуза поживнішим і кориснішим, додайте трохи подрібнених горіхів. В інгредієнтах вказана вага вже запеченого гарбуза. Достатньо буде 1 години в духовці при 200 °С.