Вівсяне печиво з гарбузом та журавлиною в духовці

Вівсяне печиво з гарбузом та журавлиною

Часто після приготування ароматної осінньої вечері з гарбуза залишається трохи цього рудого овочу. Не викидати ж свіжий продукт! У таких випадках я із задоволенням починаю готувати печиво з гарбузом — смачну та корисну випічку до чаю. Ділюсь рецептом!

На приготування цього вівсяного печива вам знадобиться максимум 15 хвилин. Решту роботи зробить духовка. У випічці не потрібно використовувати борошно пшеничне, кефір, молоко, дріжджі або розпушувач. Крім того, це печиво без цукру відмінно підійде тим, хто стежить за фігурою!

Як приготувати вівсяне печиво з гарбузом та журавлиною в духовці

Виявляється, з рудої красуні виходять не тільки чудові пироги, крем-супи, каші або гарніри. Використовувати яскравий осінній овоч у десертах – чудова ідея. Зробіть своє домашнє печиво не тільки смачним, але й корисним!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
45 хвДрук
  • Збийте яйця із щіпкою солі. Додайте заздалегідь спечений і подрібнений гарбуз, мед, розтоплене вершкове масло і корицю. Добре перемішайте інгредієнти.
  • Змішайте борошно, вівсяні пластівці, гарбузове насіння і в’ялену журавлину.
  • До сухих інгредієнтів влийте яєчно-медову суміш, добре перемішайте.
  • Застеліть лист пергаментом і викладайте кульки з вівсяного тіста. Випікайте 30 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.

Безумовно, рецепт гарбузового печива терпить зміни. Замість в’ялених журавлин ви можете використовувати інші в’ялені ягоди або сухофрукти. Насіння гарбуза можна замінити насінням соняшника чи льону. Щоб зробити печиво з гарбуза поживнішим і кориснішим, додайте трохи подрібнених горіхів. В інгредієнтах вказана вага вже запеченого гарбуза. Достатньо буде 1 години в духовці при 200 °С.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 4 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь