Рецепт пастили з яблук
Яблучна пастила не тільки смачні, але ще і корисні ласощі для ласунів різного віку. Хороша вона і тим, що приготувати її можна в домашніх умовах без особливого клопоту декількома способами.
Як приготувати пастилу з яблук швидко і просто
Перед приготуванням яблучної пастили варто запастися дечим, що значно полегшить процес сушіння, а також подальшого зберігання. У першому випадку мова йде про силіконові килимки, у другому – про спеціальний пергаментний папір.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах пастили з яблук:
- Яблука.
- Цукор.
- Мелена кориця.
- Горобина.
- Яєчні білки.
З силіконової поверхні без проблем знімається будь-яка, навіть сама липка маса. Щоб не йшло багато часу, потрібно мати як мінімум три килимка за розміром духовки. Їх можна буде використовувати одночасно викладеними на листи (або решітки) на різних рівнях. Знімають з них вже повністю просушену пастилу, яку зберігають потім, скручуючи в “рулони”.
Другий спосіб, з використанням пергаментного паперу, вважається найбільш вдалим. Яблучна маса наноситься на поверхню пергаменту, вистеленого на деко. Висушується в духовці за рекомендаціями в рецепті. Потім, добре просушеною, згортається в трубочки разом з пергаментом. Плюс такого способу зберігання в тому, що шари пастили не злипаються один з одним, а з паперу вона при потребі відходить легко і просто. Потім її просто нарізають на порційні шматочки разом з пергаментом. Виходять такі собі цукерки.
До речі, перетворити в пастилу можна не тільки яблучне пюре, але і будь-яке варення, повидло, джем. Готувати так само, як з пюре.
П’ять найбільш низькокалорійних рецептів яблучної пастили:
- Пастила з яблук без цукру.
- Проста пастила з яблук.
- Яблучна пастила з медом і корицею.
- Пастила з яблук в духовці.
- Пастила з яблук в сушарці.
Середня температура для просушування пастили – 100С. час (знову ж таки, зразковий) – близько двох годин. Дверцята духовки повинні бути прочинені.
Зберігають її в згорнутому вигляді в сухому темному місці. Можна обернути поліетиленовою плівкою.