Випікати хліб в домашніх умовах стало дуже легко з тих пір, як у продажу з’явився дуже корисний побутовий прилад під назвою хлібопічка.
Рецепти домашнього хліба
Домашній хліб в хлібопічці запікати настільки ж легко, наскільки в принципі легко підбирати різні інгредієнти для того чи іншого блюда. Оскільки все, що потрібно в цьому випадку – це знайти відповідний рецепт домашнього хліба, зібрати інгредієнти і завантажити їх в хлібопічку. Все інше, включаючи заміс тіста, його формування і подальшу випічку, зробить сама хлібопічка. Більш того, хлібопічка може бути запрограмована на включення в певний час дня. Наприклад, хочете ви поїсти гарячий домашній хліб з раннього ранку, завантажуєте всі потрібні компоненти в піч, встановлюєте програму, а вранці машина сама включиться і сама спече смачний домашній хліб.
Але як бути тим, у кого немає хлібопічки, а домашній хліб все одно спробувати хочеться? В цьому випадку рятує рецепт домашнього хліба, призначений спеціально для духовки. Тобто, в звичайній духовці хліб теж цілком можна спекти. І для цього навіть не буде потрібно спеціальна “хлібна” форма – домашній хліб може мати будь-який вигляд, оскільки в ньому важливий саме смак і аромат.
Щоб спекти хліб в домашніх умовах, потрібно вибрати рецепт домашнього хліба, приготувати дріжджове (або прісне) тісто. Далі тісту слід дати кілька разів піднятися, після гарненько його обмяти, викласти у форми. Дати піднятися в формі ще раз, а після вже випікати в духовій шафі, заздалегідь прогрітій до потрібної температури. Тобто, випічка домашнього хліба нічим не відрізняється від випічки звичайного дріжджового тіста.
Якщо за основу домашнього хліба взято пшеничне борошно, вийде пшеничний хліб. З житнього борошна можна спекти домашній житній хліб.
1 год 45 хв4
Casatiello Napolitano – так називається ароматний великодній хліб, який печуть в Італії. Він має форму вінка Ісуса, прикрашається кунжутом, кульками цукру, а всередині хліба розміщують фарбоване яйце.
1 год 50 хв18
Піта (Pita) – традиційна страва ізраїльської, грецької, а також багатьох інших кухонь. Піта є невеликим хлібом, який за рахунок спеціальної техніки випікання має всередині порожнину
4 год 30 хв1
Домашній хліб на сухих дріжджах у духовці виходить неймовірно повітряним усередині з апетитною золотистою скоринкою зверху. Повітряна текстура та нейтральний смак підходить як для солодких, так і для.
1 год 20 хв1
Житній хліб у домашніх умовах у духовці – випічка, яка може бути реалізована не лише досвідченими кулінарами. Виріб, приготовлений на кефірі, заощадить час, на відміну від попереднього варіанту.
3 год 0 хв4
Домашній хліб на заквасці в духовці виходить ароматним та дуже апетитним. Приготувавши випічку, ви раз і назавжди відмовитеся від покупних аналогів. Успішний результат залежить від якісної закваски.
50 хв1
Хліб без дріжджів у домашніх умовах приготує навіть дитина. Найсмачніша випічка з насінням підходить до супів або для приготування бутербродів. На приготування апетитного хліба піде менше години.
2 год 25 хв6
Як спекти пшеничний хліб у духовці – питання, яке часто задають кулінари-початківці. Складного тут нічого нема. Все, що потрібно – взяти якісні дріжджі та запастися терпінням. У рецепті...
2 год 20 хв8
Хліб із цільнозернового борошна в духовці має неймовірний аромат та смак. Домашній цільнозерновий хліб використовують для приготування бутербродів. Рецепт ідеально підходить для всіх
3 год 35 хв5
Як приготувати бородинський хліб у духовці – питання, яке вирішується простіше, ніж здається. Готовий домашній хліб ніхто не зможе відрізнити від магазинного. Як кажуть домочадці, виходить він смачніший.
1 год 55 хв5
Домашній хліб на кефірі у духовці готується просто. Не треба заводити опару. Досить змішати інгредієнти та замісити тісто. А далі справа за духовкою. У рецепті використовується біле борошно,.
2 год 30 хв8
Домашній хліб з сиром у духовці – відмінний варіант для приготування бутербродів до сніданку або на перекус. Тісто готується простіше простого і на відміну дріжджового, не вимагає великих...
15 год 40 хв1
Чорний хліб із часником у духовці – рецепт, який варто втілити у життя хоча б раз. Приготування просте, але затратне за часом. Для рецепту використовується закваска. Я віддаю...
2 год 40 хв8
Спробувавши одного разу домашній хліб, я не змогла пробачити собі роки покупок цієї випічки в магазині. Приготовлений своїми руками продукт набагато м’якший і смачніший, з’
40 хв4
Тема схуднення давно вже у всіх на слуху. Ось і ми з подругою вирішили зайнятися собою. Крім спеціальної гімнастики, ми подумали про зміну звичок харчування. Наприклад, вирішили пекти...
2 год 20 хв6
Про Чорнобаївку, селище в Херсонській області, За останній місяць ЗМІ згадували частіше, ніж за весь час її існування. А все завдяки одному повторюваному інциденту.
50 хв6
Раніше я завжди вважала, що пекти домашній хліб можуть тільки господині найвищого рівня. Це займає зовсім не 5 хвилин, та й в магазині зараз такий величезний вибір. До...
1 год 20 хв10
Не одним пшеничним борошном єдині! Майже у всіх кухнях світу зустрічається картопляний хліб. У Німеччині при його приготуванні використовують житнє борошно, в Ірландії — вівсяне.
1 год 10 хв8
Коли шукала в інтернеті цікаві рецепти, натрапила на цей. Мене здивувало те, яким чином випікається хліб. Я відразу загорілася бажанням перевірити цей чудовий спосіб.
1 год 10 хв10
З дитинства пам’ятаю аромат домашнього хліба. Моя бабуся працювала в пекарні, так що її випічка була на вищому рівні. Я була її головною помічницею. Хто б міг подумати,...