Яскравий і поживний домашній десерт, який приємно здивує всіх гостей — яблука, запечені в тісті. Використовуйте нескладну кулінарну ідею для вашого сімейного столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 3 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Дріжджі 8 гр.
- Борошно пшеничне 1.5 ст.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Родзинки за смаком
- Мигдаль солодкий за смаком
- Сік лимонний 2 ч. л.
Кроки
- Підготуємо необхідну кількість інгредієнтів.
- Дріжджі заливаємо половиною склянки теплої води. Розмішуємо і залишаємо ненадовго.
- Додаємо в заготовку мед, одне яйце і дрібку солі. Вимішуємо до однорідності.
- Сюди ж просіваємо борошно, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
- Далі займемося іншими продуктами. Ізюм вимочуємо в холодній воді, яблука промиваємо.
- Подрібнюємо горіхи і з’єднуємо їх з підготовленим родзинками.
- Яблука ділимо половинками. Видаляємо шкірку і кісточки. Обмазуємо плоди лимонним соком.
- Вимішуємо горіхи з родзинками і розм’якшеним вершковим маслом. Кладемо заготовку в центр яблучних половинок.
- З’єднуємо половинки в ціле яблуко.
- Яйце, що залишилося ділимо на білок і жовток. Збиваємо їх окремо.
- Ділимо готове тісто на три частини.
- Кожен шматок розгортаємо в тонкий коло, в центр якого ставимо яблуко.
- Загортаємо фрукт в тісто. Ми залишаємо тільки плодоніжки.
- Обмазуємо частування спочатку білком.
- Ставимо продукт на деко з пергаментом. Обмазуємо жовтком і випікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Апетитний десерт з яблука і тіста готовий. Можна пробувати!