Ще один рецепт, де розписано, як самостійно приготувати локшину. Смачний, ароматний і ситний лагман на багатті – що може бути краще? Смак такої страви буде більш насиченим, більш яскравим, з легкими деревними нотками. Класичний список овочів і велика кількість спецій, де кожна на своєму місці.
Щоб зіра віддала більше аромату, перетріть її руками. Коріандр і всі інші спеції краще використовувати свіжомелені – вони більш ароматні. До того ж краще розкриваються при термічній обробці. Якщо хочеться, можна додати баклажани.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранина 1.5 кг.
- Помідор 4-5 шт.
- Перець болгарський (2-3 видів) 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Куркума за смаком
- Зіра за смаком
- Коріандр мелений за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Паприка за смаком
- Цибуля зелена за смаком
- Петрушка за смаком
- Кріп за смаком
- Курдюк
- Рослинна олія
Кроки
- Просійте в чашу борошно. По центру зробіть поглиблення і вбийте туди яйця.
- Рясно посоліть, додайте дві столові ложки рослинної олії і замістіть тісто, постійно підливаючи воду. Тісто має бути густим, середньої твердості.
- Готове тісто чим-небудь накрийте і відправте «відпочивати» на 20-30 хвилин.
- Овочі, які потрібно помити-помийте і витріть. Овочі, які потрібно очистити-очистіть.
- Томати наріжте кільцями, моркву – соломкою. Дрібно порубати часник.
- Цибулю розріжте на половинки кілець. Перець, звільнений від серцевини, наріжте на смужки. Зелень подрібніть.
- М’ясо обмийте, витріть серветками і наріжте невеликими шматками.
- Казан розжарити і викладіть в нього сало. Добре розтопіть, шкварки приберіть.
- Порційно обсмажте м’ясо в казані, щоб утворилася скоринка.
- Потім покладіть до м’яса часник і цибулю. Обсмажуйте, перемішуючи, хвилин 5.
- Тепер додайте моркву. Смажте далі, розмішуючи.
- Ще через 5 хвилин додайте томати. Перемішавши. І відразу ж додайте болгарський перець. Знову все розмішайте.
- Посмажте трохи, потім додасте перець з сіллю, паприку, коріандр, зіру і куркуму. Все гарненько розмішайте.
- Тепер додайте очищену картоплю і розподіліть її по поверхні.
- Потім влийте воду, щоб вона покрила картоплю. Закрийте кришечкою і тушкуйте на маленькому вогні близько години.
- Рясно посипте стіл борошном і добре розкачайте тісто в одну велику плоску коржик.
- Потім ретельно посипте борошном корж і скрутіть його в рулет.
- А тепер наріжте цей рулет кільцями – у вас при розгортанні кожного вийде довга плоска локшина.
- Закип’ятіть воду, посоливши її, щоб відварити локшину. А щоб вона не злиплася при варінні, не забудьте додати дві столові ложки маслечка.
- Варіть до готовності – буквально 5 хвилин. Коли завантажте її в воду, відразу перемішайте.
- У лагман за пару хвилин до готовності додайте зелень. Розмішавши.
- Локшину відкиньте в друшляк. Потім розкладіть по тарілках і додайте м’ясо з овочами.