Як приготувати ароматний лагман з бараниною в казані на багатті

лагман з бараниною в казані на багатті

Ще один рецепт, де розписано, як самостійно приготувати локшину. Смачний, ароматний і ситний лагман на багатті – що може бути краще? Смак такої страви буде більш насиченим, більш яскравим, з легкими деревними нотками. Класичний список овочів і велика кількість спецій, де кожна на своєму місці.

Щоб зіра віддала більше аромату, перетріть її руками. Коріандр і всі інші спеції краще використовувати свіжомелені – вони більш ароматні. До того ж краще розкриваються при термічній обробці. Якщо хочеться, можна додати баклажани.

Інгредієнти
Порції: +7
Кроки
2 год 25 хвДрук
  • Просійте в чашу борошно. По центру зробіть поглиблення і вбийте туди яйця.
  • Рясно посоліть, додайте дві столові ложки рослинної олії і замістіть тісто, постійно підливаючи воду. Тісто має бути густим, середньої твердості.
  • Готове тісто чим-небудь накрийте і відправте «відпочивати» на 20-30 хвилин.
  • Овочі, які потрібно помити-помийте і витріть. Овочі, які потрібно очистити-очистіть.
  • Томати наріжте кільцями, моркву – соломкою. Дрібно порубати часник.
  • Цибулю розріжте на половинки кілець. Перець, звільнений від серцевини, наріжте на смужки. Зелень подрібніть.
  • М’ясо обмийте, витріть серветками і наріжте невеликими шматками.
  • Казан розжарити і викладіть в нього сало. Добре розтопіть, шкварки приберіть.
  • Порційно обсмажте м’ясо в казані, щоб утворилася скоринка.
  • Потім покладіть до м’яса часник і цибулю. Обсмажуйте, перемішуючи, хвилин 5.
  • Тепер додайте моркву. Смажте далі, розмішуючи.
  • Ще через 5 хвилин додайте томати. Перемішавши. І відразу ж додайте болгарський перець. Знову все розмішайте.
  • Посмажте трохи, потім додасте перець з сіллю, паприку, коріандр, зіру і куркуму. Все гарненько розмішайте.
  • Тепер додайте очищену картоплю і розподіліть її по поверхні.
  • Потім влийте воду, щоб вона покрила картоплю. Закрийте кришечкою і тушкуйте на маленькому вогні близько години.
  • Рясно посипте стіл борошном і добре розкачайте тісто в одну велику плоску коржик.
  • Потім ретельно посипте борошном корж і скрутіть його в рулет.
  • А тепер наріжте цей рулет кільцями – у вас при розгортанні кожного вийде довга плоска локшина.
  • Закип’ятіть воду, посоливши її, щоб відварити локшину. А щоб вона не злиплася при варінні, не забудьте додати дві столові ложки маслечка.
  • Варіть до готовності – буквально 5 хвилин. Коли завантажте її в воду, відразу перемішайте.
  • У лагман за пару хвилин до готовності додайте зелень. Розмішавши.
  • Локшину відкиньте в друшляк. Потім розкладіть по тарілках і додайте м’ясо з овочами.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь