Для цієї ікри беремо буряк і кабачки. Якщо кабачки молоді, то подрібнюємо їх цілком. Якщо ж плоди зрілі і встигли загрубіти, насіння видаляємо і жорстку шкірку зрізаємо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 2 кг.
- Кабачок 4 кг.
- Цибуля ріпчаста 1.5 кг.
- Часник 100 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Рослинна олія 150 мл.
- Гострий перець 1 шт.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Перець духмяний мелений 1 ч. л.
- Вода 1 ст.
Кроки
- Готуємо овочі: очищаємо їх від шкірки, промиваємо і обсушуємо. Гострий перець просто промиваємо, насіння не витягуємо.
- Ріпчасту цибулю рубаємо ножем на дрібні кубики, буряк і кабачки тремо на крупній тертці. Часник пропускаємо через прес. В об’ємну ємність для варіння поміщаємо подрібнену цибулю, терті буряк з кабачками, часник, кладемо стручок гострого перцю. Додаємо сіль, цукор, рослинну олію, оцет, мелений запашний перець і воду. Ми залишаємо все на дві години для виділення соку.
- Після настоювання перемішуємо масу і ставимо ємність на плиту. Доводимо ікру до кипіння і варимо одну годину на середньому вогні. Не забуваємо помішувати. Після закінчення часу варіння вимикаємо плиту і витягаємо стручок перцю з ікри.
- Гарячу ікру фасуємо по сухим стерильним банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками.
- Повністю остиглі банки прибираємо на зберігання.
Приємного апетиту!