Неймовірно соковита ароматна рибка у фользі з мінімумом інгредієнтів. За рахунок того, що вона готується у фользі, жирна соковита скумбрія на мангалі виходить ще більш соковитою і ніжною. А запах зелені і лимона робить її ще й неймовірно ароматною.
Спеції і зелень розкриваються повністю при приготуванні, додаючи свої нотки запаху і смаку. Така рибка не потребує соусу при подачі – все, що потрібно вже в ній є.
Важливо: коли будете загортати скумбрію в фольгу, стежте, щоб матова сторона була зовні – вона пропускає жар, а глянцева – відображає.
Інгредієнти
Порції: –+
- Скумбрія 2 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Приправа для риби 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Часник 2 зубці
- Лимон
- Петрушка
- Кріп
- Базилік свіжий
- Масло вершкове
Кроки
- Рибку промийте в холодній воді. Видаліть нутрощі, чорну плівку, відріжте плавники і хвіст. Знову промийте.
- Також відріжте голову. У кожної тушки у всій довжині зробите надрізи приблизно до кістки або трохи далі так, ніби ви збираєтеся нарізати рибку на шматки. Це потрібно, щоб приготована скумбрія легше оброблялася.
- Лимончик обполосніть і наріжте шматочками невеликого розміру.
- Зелень теж промийте водою і дрібно наріжте.
- Всі спеції, включаючи сіль, з’єднайте і змішайте воєдино.
- Посипте цією сумішшю приправ рибку з усіх боків. По можливості натріть її і зсередини.
- До масла додайте зелень і лимон, туди ж видавіть крізь прес часник і гарненько все перемішайте – це буде начинка для рибки.
- У черево скумбрії викладіть лимонно-масляну суміш.
- Рибку покладіть на великий лист фольги. Якщо залишилася начинка, покладіть її зверху. Загорніть у фольгу.
- Викладіть рибу у фользі на решітку і обсмажуйте на вугіллі, періодично перевертаючи, хвилинок 15-20.