Смачний і ароматний штрудель, приготований за даним рецептом, можна подати з чашкою кави або чаю, кулькою морозива або розтопленим шоколадом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто листкове дріжджове 1 уп.
- Яблуко 4-5 шт.
- Волоський горіх 4 ст. л.
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Цукор-пісок 3-5 ст. л.
- Кориця 1 ч. л.
- Масло вершкове розтопленне 4 ст. л.
- Жовток 1 шт.
- Молоко коров’яче 4 ст. л.
- Пластівці мигдальні за бажанням.
- Родзинки ½ ст.
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Листкове тісто дістаємо з холодильника і залишаємо на деякий час, щоб розморозилося.
- Промиваємо яблука проточною водою, насухо обтираємо рушником і зрізаємо шкірку. Розрізаємо плоди навпіл і видаляємо насіннєву коробку. Нарізаємо половинки кубиками і скроплюємо лимонним соком.
- Розтоплюємо масло, вимочуємо родзинки в окропі і очищаємо ядра волоських горіхів від шкаралупи. Подрібнюємо ядра ножем або за допомогою блендера, родзинки перекладаємо в друшляк. Викладаємо в миску яблука, родзинки, горіхи. Вливаємо пару ложок вершкового масла, цукор і корицю. Перемішуємо начинку.
- Розрізаємо розморожене тісто на дві половинки і розгортаємо. Відміряючи від країв тіста по 3 сантиметри, викладаємо начинку і розподіляємо по поверхні заготовок. Підвертаємо порожній край тіста і кладемо на начинку. Звертаємо в рулет і робимо надрізи.
- Змащуємо деко рослинною олією (або застилає пекарським папером) і викладаємо рулети. Вливаємо в окрему ємність молоко і додаємо до нього тільки яєчний жовток. Збиваємо інгредієнти віночком. Змащуємо рулети залишками вершкового масла і покриваємо молочно-яєчною сумішшю.
- Ставимо деко з десертом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо його 25 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування штруделя. Дістаємо деко і посипаємо ласощі мигдальними пластівцями. Відправляємо його назад в духову шафу.
Приємного апетиту!