Як спекти штрудель з яблуками з листкового тіста?

штрудель з яблуками з листкового тіста

Смачний і ароматний штрудель, приготований за даним рецептом, можна подати з чашкою кави або чаю, кулькою морозива або розтопленим шоколадом.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 25 хвДрук
  • Листкове тісто дістаємо з холодильника і залишаємо на деякий час, щоб розморозилося.
  • Промиваємо яблука проточною водою, насухо обтираємо рушником і зрізаємо шкірку. Розрізаємо плоди навпіл і видаляємо насіннєву коробку. Нарізаємо половинки кубиками і скроплюємо лимонним соком.
  • Розтоплюємо масло, вимочуємо родзинки в окропі і очищаємо ядра волоських горіхів від шкаралупи. Подрібнюємо ядра ножем або за допомогою блендера, родзинки перекладаємо в друшляк. Викладаємо в миску яблука, родзинки, горіхи. Вливаємо пару ложок вершкового масла, цукор і корицю. Перемішуємо начинку.
  • Розрізаємо розморожене тісто на дві половинки і розгортаємо. Відміряючи від країв тіста по 3 сантиметри, викладаємо начинку і розподіляємо по поверхні заготовок. Підвертаємо порожній край тіста і кладемо на начинку. Звертаємо в рулет і робимо надрізи.
  • Змащуємо деко рослинною олією (або застилає пекарським папером) і викладаємо рулети. Вливаємо в окрему ємність молоко і додаємо до нього тільки яєчний жовток. Збиваємо інгредієнти віночком. Змащуємо рулети залишками вершкового масла і покриваємо молочно-яєчною сумішшю.
  • Ставимо деко з десертом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо його 25 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування штруделя. Дістаємо деко і посипаємо ласощі мигдальними пластівцями. Відправляємо його назад в духову шафу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь