У банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті. Банки закочуються, і все залишається при кімнатній температурі до охолодження.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1 кг.
- Гірчиця порошок 2 ст. л.
- Кріп за смаком
- Часник 4 зуб.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Хрін листя 2 шт.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Оцет 25% 1 ч. л.
- Лист лавровий 2 шт.
- Вода 1 л.
Кроки
- Для початку добре промиваємо під проточною водою помідори, кріп і листя хрону. Часник очистимо. Далі беремо помідори і проколюємо їх кілька разів за допомогою зубочистки або дерев’яної шпажки, щоб вони зберегли свій зовнішній вигляд в подальшому.
- Банки, в яких будуть зберігатися помідори, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Тепер кладемо на дно лист хрону, часник, лавровий лист і кріп.
- Зверху закладаємо помідори.
- Тепер готуємо розсіл. Для цього наливаємо в підходящу каструлю або сотейник воду, додаємо сіль, цукровий пісок і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом хвилини, періодично помішуючи. Потім вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
- Засипаємо в банку з помідорами порошок гірчиці разом з чорним перцем горошком. Далі акуратно струшуємо банку, щоб гірчиця рівномірно розподілилася.
- Тепер розливаємо по банках готовий розсіл і закочує все стерильними кришками. Перевертаємо їх догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження.
- Потім відправляємо томати в льох або холодильник, де вони повинні будуть простояти не менше місяця до готовності.
Подаємо квашені помідори до столу разом з улюбленими стравами. Приємного апетиту!