Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв. У традиційному рецепті використовують червону квасолю, овочі та спеції.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля червона 800 гр.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Морква 4 шт.
- Часник 12 зуб.
- Перець чилі 1 шт.
- Кінза мелена 40 гр.
- Коріандр 55 гр.
- Вода 260 мл.
- Олія рафінована 125 мл.
- Оцет яблучний 6% 40 мл.
- Цукор-пісок 35 гр.
- Сіль 15 гр.
- Гвоздика суха 6 шт.
- Перець духмяний 5 шт.
- Лист лавровий 6 шт.
Кроки
- Якщо квасоля свіжа, звільняємо її від стручка і відразу варимо. Якщо немає, то замочуємо в холодній воді на ніч. Обполіскувати бобові під струменем води і перекладаємо в каструлю. Заливаємо квасолю очищеною водою і солимо, ставимо ємність на плиту. Варимо масу 40 хвилин на невеликому вогні.
- Поки квасоля вариться, займемося овочами. Очищаємо часник і цибулю від лушпиння, зрізаємо верхній шар моркви ножем. Звільняємо перець чилі від насіння. Нарізаємо цибулю тонкими смужками і натираємо моркву на дрібній тертці. Зубчики часнику видавлюємо через ковганку. Дрібно нарізаємо перець чилі.
- Перемішуємо подрібнені овочі з меленим коріандром і кінзою в тарілці або мисці. В окрему ємність (каструлю) вливаємо олію і додаємо до неї оцет, цукор, сіль, запашний перець, гвоздику і лавровий лист. Перемішуємо інгредієнти і ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння. Маринад готовий.
- Очищаємо заздалегідь підготовлені банки, промиваємо і стерилізуємо їх разом з кришками. Даємо їм час обсохнути. Змішуємо овочеву масу з квасолею і накладаємо в банки. Заливаємо суміш маринадом.
- Закочуємо все банки під ключ. Перевертаємо їх кришками вниз і ставимо в тепле місце, щоб охололи. Укутуємо ковдрою. Потім переносимо в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!