Перевага цього рецепту в тому, що тут не використовується оцет, тому його можна їсти маленьким діткам, вагітним і годуючим мамам. За рецептурою вказано один стручок гіркого перцю, але його кількість можна варіювати в залежності від смакових уподобань сім’ї. Якщо салат будуть їсти діти, рекомендується покласти половину стручка. Із зазначеного кількість продуктів виходить 6,5 літрів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2-2.2 кг.
- Помідор 3 кг.
- Перець солодкий 1.2 кг.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Перець чилі 1 стручок
- Часник 1 головка
- Кріп 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Олія соняшникова 180 мл.
- Суміш перців 7 гр.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Коріандр 10 гр.
- Аспірин 3 таблетки
- Сіль 55 гр.
Кроки
- З помідорів приготуйте пюре. Для цього на томатах зробіть хрестоподібні надрізи, обдайте їх киплячою рідиною, залиште на 1-2 хвилини. Після цього шкурка потріскається. Зніміть її і подрібніть томати за допомогою блендера. Можна пропустити через м’ясорубку.
- Моркву вимийте, очистіть і потріть на крупній тертці.
- Цибулю почистіть, поріжте дрібно.
- У ємності великого обсягу (близько 10 л) нагрійте олію і викладіть цибулю з морквою. Пасеруйте до готовності.
- У баклажанів відріжте плодоніжки, поріжте великими кубиками.
- Перець почистіть від насіння і теж крупно поріжте. Гострий поріжте дрібно.
- Очищений часник подрібніть на м’ясорубці, на тертці або часникодавці.
- Вилийте томатне пюре до цибулі з морквою. Після закипання висипте шматочки баклажан, перець солодкий і гіркий.
- Накрийте кришкою, тушкуйте чверть години. Овочі пустять сік, періодично помішуйте овочеву масу. Всипте сіль, цукор, суміш перців і коріандр, викладіть часник, тушкуйте 10 хвилин.
- Додайте подрібнений аспірин, рубану зелень, перемішайте і протушкувати ще 5 хвилин.
- Розкладіть лечо з баклажанами в підготовлену стерилізовану тару, герметично закрийте.