Перевага цього рецепту в тому, що тут не використовується оцет, тому його можна їсти маленьким діткам, вагітним і годуючим мамам. За рецептурою вказано один стручок гіркого перцю, але його кількість можна варіювати в залежності від смакових уподобань сім’ї. Якщо салат будуть їсти діти, рекомендується покласти половину стручка. Із зазначеного кількість продуктів виходить 6,5 літрів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2-2.2 кг.
 - Помідор 3 кг.
 - Перець солодкий 1.2 кг.
 - Цибуля ріпчаста 500 гр.
 - Морква 500 гр.
 - Перець чилі 1 стручок
 - Часник 1 головка
 - Кріп 1 пучок
 - Петрушка 1 пучок
 - Олія соняшникова 180 мл.
 - Суміш перців 7 гр.
 - Цукор-пісок 70 гр.
 - Коріандр 10 гр.
 - Аспірин 3 таблетки
 - Сіль 55 гр.
 
Кроки
- З помідорів приготуйте пюре. Для цього на томатах зробіть хрестоподібні надрізи, обдайте їх киплячою рідиною, залиште на 1-2 хвилини. Після цього шкурка потріскається. Зніміть її і подрібніть томати за допомогою блендера. Можна пропустити через м’ясорубку.
 - Моркву вимийте, очистіть і потріть на крупній тертці.
 - Цибулю почистіть, поріжте дрібно.
 - У ємності великого обсягу (близько 10 л) нагрійте олію і викладіть цибулю з морквою. Пасеруйте до готовності.
 - У баклажанів відріжте плодоніжки, поріжте великими кубиками.
 - Перець почистіть від насіння і теж крупно поріжте. Гострий поріжте дрібно.
 - Очищений часник подрібніть на м’ясорубці, на тертці або часникодавці.
 - Вилийте томатне пюре до цибулі з морквою. Після закипання висипте шматочки баклажан, перець солодкий і гіркий.
 - Накрийте кришкою, тушкуйте чверть години. Овочі пустять сік, періодично помішуйте овочеву масу. Всипте сіль, цукор, суміш перців і коріандр, викладіть часник, тушкуйте 10 хвилин.
 - Додайте подрібнений аспірин, рубану зелень, перемішайте і протушкувати ще 5 хвилин.
 - Розкладіть лечо з баклажанами в підготовлену стерилізовану тару, герметично закрийте.
 



