Як заготовити на зиму баклажанове лечо без оцту

баклажанове лечо без оцту

Перевага цього рецепту в тому, що тут не використовується оцет, тому його можна їсти маленьким діткам, вагітним і годуючим мамам. За рецептурою вказано один стручок гіркого перцю, але його кількість можна варіювати в залежності від смакових уподобань сім’ї. Якщо салат будуть їсти діти, рекомендується покласти половину стручка. Із зазначеного кількість продуктів виходить 6,5 літрів.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • З помідорів приготуйте пюре. Для цього на томатах зробіть хрестоподібні надрізи, обдайте їх киплячою рідиною, залиште на 1-2 хвилини. Після цього шкурка потріскається. Зніміть її і подрібніть томати за допомогою блендера. Можна пропустити через м’ясорубку.
  • Моркву вимийте, очистіть і потріть на крупній тертці.
  • Цибулю почистіть, поріжте дрібно.
  • У ємності великого обсягу (близько 10 л) нагрійте олію і викладіть цибулю з морквою. Пасеруйте до готовності.
  • У баклажанів відріжте плодоніжки, поріжте великими кубиками.
  • Перець почистіть від насіння і теж крупно поріжте. Гострий поріжте дрібно.
  • Очищений часник подрібніть на м’ясорубці, на тертці або часникодавці.
  • Вилийте томатне пюре до цибулі з морквою. Після закипання висипте шматочки баклажан, перець солодкий і гіркий.
  • Накрийте кришкою, тушкуйте чверть години. Овочі пустять сік, періодично помішуйте овочеву масу. Всипте сіль, цукор, суміш перців і коріандр, викладіть часник, тушкуйте 10 хвилин.
  • Додайте подрібнений аспірин, рубану зелень, перемішайте і протушкувати ще 5 хвилин.
  • Розкладіть лечо з баклажанами в підготовлену стерилізовану тару, герметично закрийте.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь