Ефектна і оригінальна закуска, приготована з овочів, з легкістю може прикрасити стіл своєю незвичайною подачею. В даному рецепті можна використовувати будь-який сир, який ви любите, а майонез запросто замінюється натуральним йогуртом, в разі, якщо ви дотримуєтеся правильного харчування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Сир 50 гр.
- Часник 1 зуб.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Оливки 8 шт.
- Рослинна олія 100 мл.
- Сіль за смаком
- Петрушка за смаком
Кроки
- Основу нашого блюда – баклажани, нарізаємо навскоси кружками, солимо і прибираємо в сторону на 10-15 хвилин.
- Після того, як кругляши віддадуть свій сік – промочуємо серветкою, видаляючи непотрібну вологу, і обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору. Гарячі баклажани викладаємо на паперовий рушник і даємо трохи часу охолонути.
- У глибокій піалі з’єднуємо натертий сир, подрібнений або пропущений через давилку часник і дві столові ложки майонезу.
- Сирну масу гарненько перемішуємо і за смаком додаємо сіль.
- Огірки і томати так само, як і баклажани нарізаємо кільцями (якщо плоди невеликі) або півкільцями (якщо овочі дрібні).
- Приступаємо до складання закуски: на плоске блюдо викладаємо обсмажені баклажани, на них трохи начинки з сиру і часнику, потім томати і огірки.
- Поверх прикрашаємо розрізаними навпіл оливками або маслинами.
- Перед подачею посипаємо свіжою зеленню.
Приємного апетиту!