Знаменитий український капусняк

український капусняк

Капусняк – це традиційне слов’янське блюдо, яке готують у багатьох сім’ях. Цей ароматний суп подобається всім. Адже він має дуже насичений смак: злегка кислий і в той же час солодкуватий.

Від такого першої страви в захваті і дорослі, і діти. Адже маленькі привереди навіть не розуміють, що їдять капусту. А якщо приготувати капусняк по-українськи, то рідних доведеться за вуха від нього відтягувати.

Український капусняк: поради

Квашена капуста дуже любить жирне м’ясо. Тому цей суп найкраще готувати зі свинячими ребрами. Тоді перша страва вийде шалено смачною і ароматною. Це причина, по якій його краще відразу готувати якомога більше. Тому ми підготували рецепт капусняка на каструлю, розраховану на 5 літрів.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Спершу нарізаємо ребра.
  • Відправляємо м’ясо вариться. Підсолюємо бульйон.
  • Нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо її з соняшниковою олією до напівпрозорості.
  • Натираємо моркву на крупній тертці. Відправляємо до цибулі і обсмажуємо ще 5-7 хвилин.
  • Віджимаємо квашену капусту і нарізаємо її. Додаємо до овочів. Тушкуємо на маленькому вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.
  • Промиваємо пшоно теплою водою. Потім заливаємо його окропом і даємо постояти 25-30 хвилин.
  • Очищаємо і промиваємо картоплю.
  • Нарізаємо картоплю кубиками.
  • Бульйон солимо і перчимо. Додаємо в нього картоплю. Всипаємо в каструлю пшоно, коли картопля буде практично готова.
  • Потім додаємо овочі. Варимо ще 10 хвилин. Додаємо лавровий лист, подрібнений часник і знімаємо з вогню.

Український капусняк слід подавати зі сметаною. За бажанням можна додати ще й кріп. Розкажіть в коментарях, ви готуєте цю першу страву: з квашеної капусти чи зі свіжої.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь