Коли я думаю про саме затишне і домашнє блюдо, на думку відразу приходять тефтелі з томатною підливою. У моєму будинку вони просто нарозхват. Ароматний густий соус подобається як дорослим, так і дітям. А головне — це ситне і поживне блюдо відмінно поєднується з будь-яким гарніром від макаронів і до каші.
Такі тефтелі досить прості в приготуванні. Для рецепта навіть не знадобиться духовка. За рахунок повільного томління в соусі м’ясні кульки кожен раз виходять неймовірно соковитими і ароматними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш із яловичини 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Томатна паста 150 гр.
- Борошно пшеничне 1 ч. л.
- Суміш перців за смаком
- Вода 500 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Рис білий 150 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
Кроки
- Для початку відваріть рис до напівготовності в співвідношенні 1 : 2.
- Дрібно наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці.
- У глибоку миску викладіть готовий рис, яловичий фарш, яйце і одну нарізану цибулину. Посоліть і поперчіть за смаком. Гарненько перемішайте інгредієнти.
- З отриманого фаршу сформуйте невеликі круглі тефтелі. Краще це робити вологими руками. Покладіть заготовки в глибоку сковороду.
- В окремій мисці змішайте інгредієнти для підливи: теплу воду, томатну пасту, що залишився цибулю, моркву, цукор і борошно.
- Залийте тефтелі на сковороді томатною підливою. Додайте лавровий лист і накрийте все кришкою.
- Залийте тефтелі на сковороді томатною підливою. Додайте лавровий лист і накрийте все кришкою.
Такі ситні м’ясні кульки з рисом не залишать байдужими навіть найвибагливіших їдців. Блюдо також можна подавати самостійно, без будь-якого гарніру.