Коли я думаю про саме затишне і домашнє блюдо, на думку відразу приходять тефтелі з томатною підливою. У моєму будинку вони просто нарозхват. Ароматний густий соус подобається як дорослим, так і дітям. А головне — це ситне і поживне блюдо відмінно поєднується з будь-яким гарніром від макаронів і до каші.
Такі тефтелі досить прості в приготуванні. Для рецепта навіть не знадобиться духовка. За рахунок повільного томління в соусі м’ясні кульки кожен раз виходять неймовірно соковитими і ароматними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш із яловичини 500 гр.
 - Цибуля ріпчаста 2 шт.
 - Морква 1 шт.
 - Томатна паста 150 гр.
 - Борошно пшеничне 1 ч. л.
 - Суміш перців за смаком
 - Вода 500 мл.
 - Куряче яйце 1 шт.
 - Рис білий 150 гр.
 - Цукор-пісок 1 ст. л.
 - Лавровий лист 1 шт.
 - Сіль за смаком
 
Кроки
- Для початку відваріть рис до напівготовності в співвідношенні 1 : 2.
 - Дрібно наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці.
 - У глибоку миску викладіть готовий рис, яловичий фарш, яйце і одну нарізану цибулину. Посоліть і поперчіть за смаком. Гарненько перемішайте інгредієнти.
 - З отриманого фаршу сформуйте невеликі круглі тефтелі. Краще це робити вологими руками. Покладіть заготовки в глибоку сковороду.
 - В окремій мисці змішайте інгредієнти для підливи: теплу воду, томатну пасту, що залишився цибулю, моркву, цукор і борошно.
 - Залийте тефтелі на сковороді томатною підливою. Додайте лавровий лист і накрийте все кришкою.
 - Залийте тефтелі на сковороді томатною підливою. Додайте лавровий лист і накрийте все кришкою.
 
Такі ситні м’ясні кульки з рисом не залишать байдужими навіть найвибагливіших їдців. Блюдо також можна подавати самостійно, без будь-якого гарніру.

