А цей рецепт якраз для тих, хто хоче спробувати чогось новенького. Крім класичних родзинок, тут так само доданий мигдаль. Плюс в тісті використовується мигдальне борошно, що підсилює характерний аромат в кілька разів. А тверді горішки роблять паску особливо смачною.
Ніжна, повітряна, в міру волога – готувати її легко. Зовні вона не відрізняється від класичного пасхального частування. Але смак інший – яскравий, мигдальний, пряний.
Інгредієнти
- Для опари
- Молоко коров’яче ½ ст.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Дріжджі 10 гр.
- Для тіста
- Борошно пшеничне 650 гр.
- Сметана 20% 200 гр.
- Борошно мигдальне 100 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Мигдаль солодкий 70 гр.
- Родзинки 70 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Ванільни цукор за смаком
- Для глазурі
- Цукрова пудра 100 гр.
- Вода 3 ст. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Желатин ½ ч. л.
- Кондитерська посипка
Кроки
- Змішайте всі продукти для опари – молоко має бути теплим. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплі підходити.
- Горіхи залийте окропом на кілька хвилин, а потім зніміть з кожного з ядер шкірку. Підсушіть мигдаль в духовці при 200 градусах близько 5-7 хвилин – він повинен стати злегка рожевим. Потім подрібніть горіхи ножем до розміру гороху.
- Готову опару викладіть в ємність, де будете робити тісто. Туди ж відправте сіль, ванільний цукор, сметану, мигдальне борошно, яйця і розтоплене вершкове масло. Гарненько все змішайте.
- Після цього додайте цукор з мигдалем і знову все змішайте. Після введіть родзинки і знову розмішайте.
- Потім в кілька етапів просійте борошно, постійно перемішуючи тісто – для початку достатньо 3 склянок. Викладіть тісто на стіл і продовжите вимішувати його руками, поступово просіваючи останній стакан борошна. У вас на це має піти приблизно з чверть години часу.
- Каструлю або глибоку миску змастіть олією і покладіть туди тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці, щоб воно збільшилося вдвічі.
- Паперові форми для пасок змастіть олією і наповніть на ½ тістом. Накрийте чим-небудь і залиште в теплому місці, щоб тісто піднялося майже до країв.
- Випікайте при 180 градусах до готовності.
- Желатин розведіть в столовій ложці води і залиште, щоб він набух. Цукрову пудру з’єднайте з 2 столовими ложками води і перемішайте. Надішліть на плиту і дочекайтеся, щоб сироп закипів – весь час його перемішуйте.
- Об’єднайте сироп і набряклий желатин, додайте сік лимона. Перемішайте. Збийте міксером на максимальній швидкості до білого – на це піде близько 5 хвилин.
- Готові паски рясно змастіть глазур’ю і посипте посипкою.