Неймовірно смачний і ароматний салатик. Ідеальне поєднання солодкого і гострого, а запашний хрін надає цій закусці свою пікантну нотку. Не менш важливу роль тут відіграє і зелень, яка також додає свій штрих і аромат. Такий салатик відмінно зберігається в холодильнику, але, як правило, з’їдають його дуже і дуже швидко.
Щоб закуска вийшла найбільш смачною, беріть тверді червоні або бурі помідори – найкраще використовувати різні види томатів. Для кольору візьміть помаранчевий або жовтий перець – він буде гармоніювати з червоними томатами і червоним маринадом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1.3-1.5 кг.
- Перець солодкий 300 гр.
- Перець чилі ½ шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Хрін 1 ст. л.
- Часник 1 головка
- Петрушка 1 пуч.
Кроки
- Всі овочі та зелень помийте і протріть рушником або серветками.
- Очистіть часник і хрін. У перцю видаліть насіння і місце кріплення плодоніжки.
- Часник, хрін і гострий перець пропустіть через м’ясорубку.
- Також через м’ясорубку пропустіть половину солодкого перцю. Іншу ж половину наріжте соломкою.
- В отриману кашку додайте сіль з цукром і рослинною олією. Туди ж лийте оцет. Все добре змішайте і відставте в сторону.
- Помідори наріжте частками. Ділянку, куди кріпилася плодоніжка, варто вирізати.
- Дрібно-дрібно наріжте зелень.
- З’єднайте томати, солодкий перець, зелень і заправку з перцю, часнику і хрону. Перемішайте і залиште настоятися.
- Через деякий час розкладіть помідори по банках – утрамбуйте їх щільно. Потім закрийте кришками.
- Баночки поставте на кришки і поставте в холодильник рівно на добу. Потім переверніть і можете зберігати їх в холодильнику до Нового року.