Це не просто закуска з томатами, а цілий холодний зимовий салат. Дуже смачний, ситний, ароматний – його можна подавати, як закуску або навіть самостійну страву. При бажанні можна додати гострого перчика, якщо ви хочете зробити блюдо більш пікантним.
Найкраще в цей салатик додавати круглий рис, але можна будь-який інший. Час варіння вказано з розрахунком не білого рису. Якщо додаєте звичайний білий, сміливо скорочуйте час, щоб крупа не перетворилася в кашку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 350 гр.
- Морква 350 гр.
- Перець болгарський 3 шт.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Рис білий ½ ст.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет 70% 1 ч. л.
- Часник 3 зуб.
- Лавровий лист 5 шт.
Кроки
- Помідори і перець обмийте і витріть насухо рушником або серветками.
- Цибулю, моркву, часник очистіть, рис промийте холодною водою стільки разів, щоб в результаті вона стала прозорою.
- Томати наріжте середніми шматками, цибулю-чверть кільцями, перець-соломкою, а часничок просто подрібніть.
- Морквину натріть на тертці з великими отворами.
- У каструлю налийте олію і покладіть в неї всі підготовлені овочі і рис.
- Посоліть, додайте цукор і лаврове листя.
- Надішліть каструлю на вогонь середньої потужності і доведіть до закипання і уварюйте на все тому ж середньому вогні 30-40 хвилин до готовності рису. Не мішайте – це важливо.
- За пару хвилин до закінчення варіння влийте оцтову есенцію і добре перемішайте.
- Розлийте закуску по простерилізованим банкам і закатайте кришками.
Поставте баночки вгору денцем і укрийте до повного охолодження. Після цього відправте в місце постійного зберігання.