Смачний і ситний салат з помідорів з рисом і перцем на зиму

салат з помідорів з рисом і перцем на зиму

Це не просто закуска з томатами, а цілий холодний зимовий салат. Дуже смачний, ситний, ароматний – його можна подавати, як закуску або навіть самостійну страву. При бажанні можна додати гострого перчика, якщо ви хочете зробити блюдо більш пікантним.

Найкраще в цей салатик додавати круглий рис, але можна будь-який інший. Час варіння вказано з розрахунком не білого рису. Якщо додаєте звичайний білий, сміливо скорочуйте час, щоб крупа не перетворилася в кашку.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Помідори і перець обмийте і витріть насухо рушником або серветками.
  • Цибулю, моркву, часник очистіть, рис промийте холодною водою стільки разів, щоб в результаті вона стала прозорою.
  • Томати наріжте середніми шматками, цибулю-чверть кільцями, перець-соломкою, а часничок просто подрібніть.
  • Морквину натріть на тертці з великими отворами.
  • У каструлю налийте олію і покладіть в неї всі підготовлені овочі і рис.
  • Посоліть, додайте цукор і лаврове листя.
  • Надішліть каструлю на вогонь середньої потужності і доведіть до закипання і уварюйте на все тому ж середньому вогні 30-40 хвилин до готовності рису. Не мішайте – це важливо.
  • За пару хвилин до закінчення варіння влийте оцтову есенцію і добре перемішайте.
  • Розлийте закуску по простерилізованим банкам і закатайте кришками.

Поставте баночки вгору денцем і укрийте до повного охолодження. Після цього відправте в місце постійного зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь