Коли немає часу довго готувати червоне м’ясо або ви просто його не любите, на допомогу прийде лагман з куркою. Він готується набагато швидше, а виходить при цьому не менш смачним. Ніжний, соковитий, ароматний – цей швидкий рецепт приведе вас у захват.
Краще віддати перевагу стегнам або гомілкам курки. Не беріть грудку – там саме дієтичне і сухе м’ясо. На стегенцях ж м’якоть дуже ніжна, соковита. Можна відразу взяти філе стегна, щоб не відокремлювати м’ясо від кістки – це простіше. З помідорів краще зняти шкірку, так як куряче м’ясо ніжне, і вона тут буде явно зайвою на контрасті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Спагеті 200 гр
 - Курячі стегена 4-5 шт.
 - Картопля 3 шт.
 - Цибуля ріпчаста 2 шт.
 - Помідор 2 шт.
 - Морква 2 шт.
 - Перець болгарський 2 шт.
 - Томатна паста 2 ст. л.
 - Чебрець ½ ч. л.
 - Зіра ½ ч. л.
 - Паприка ½ ч. л.
 - Часник 3 зубці
 - Петрушка за смаком
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 - Рослинна олія для смаження
 
Кроки
- З курячих стегенець видаліть шкіру і поріжте м’ясисту частину шматками.
 - Помідори з перцем помийте, витріть. У перчика витягніть насіння. Наріжте перець дрібними кубиками.
 - Помідори надріжте з одного боку хрест-навхрест, залийте окропом і залиште на пару хвилин. Через дві хвилини зніміть шкірку.
 - Картоплю, цибулю, моркву очистіть. Картоплю розріжте на кубики середнього розміру, морквину – пластинками.
 - Розігрійте у високій сковороді олію і відправте туди цибульку. Смажте, помішуючи, до рум’яності.
 - Тепер до цибулі відправте м’ясо і обсмажуйте перемішуючи.
 - Потім морквину, перемішайте і смажте ще кілька хвилин.
 - Додайте картоплю, тушкуйте все під кришкою ще кілька хвилин.
 - Наступний на чергу – перець. Перемішайте і тушкуйте під кришкою ще трошки.
 - Наріжте томати кубиками і перекладіть їх в сковороду. Перемішавши.
 - Залийте все водою, посоліть, поперчіть, додайте паприку і пасту з томатів. Добре перемішайте, закрийте кришкою і тушкуйте на вогні середньої потужності під кришкою.
 - Подрібніть вимиту зелень і очищений часник. Надішліть все це в сковороду. Додайте чебрець і зіру. Перемішайте і тушкуйте під кришкою ще 20 хвилин.
 - Поставте воду, щоб відварити спагетті. Не забудьте посолити. Коли макарони приготуються, відкиньте їх в друшляк.
 - Розкладіть спагетті по тарілках і залийте соусом. Лагман з куркою готовий.