Апетитний варіант приготування хрустких кабачків на зиму — по знаменитому рецепту «пальчики оближеш». Готове частування порадує насиченим смаком і соковитістю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 кг.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 3 шт.
- Часник 6 зуб.
- Кріп 2 парасольки
- Лавровий лист 4 шт.
- Листя вишні 2 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 4 ст. л.
- Вода ½ л.
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо овочі під водою.
- Кабачки і моркву ріжемо товстими кружечками. Болгарські перці обробляємо соломкою.
- У підготовлені скляні банки щільно укладаємо всі овочі і спеції. Заливаємо вміст окропом, настоюємо його.
- Зливаємо воду в каструлю, знову кип’ятимо її і виливаємо в банку. Повторюємо дії три рази і в останній раз розчиняємо в маринаді сіль з цукром.
- В кінці вливаємо оцет.
- Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо і даємо їм повністю охолонути.
- Мариновані кабачки за рецептом «пальчики оближеш» готові. Можна забирати на зберігання!