Рецепт голубців передається від матері до дочки, зазвичай у господинь є свої тонкощі і нюанси в приготуванні цього чудового блюда. Голубці зі свіжої капусти, хороші тим, що тушкуються дуже швидко і капуста виходить м’якою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Фарш із яловичини 700 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Петрушка 1 пучок
- Рис білий 1 ст.
- Сметана 15% 200 мл.
- Томатна паста 400 мл.
- Рослинна олія за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Цибулю і болгарський перець наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Спочатку на рослинній олії обсмажте цибулю до м’якості, потім додайте моркву і смажте ще 10 хвилин. Половину засмажки відкладіть в миску з рисом. Після цього на сковороду додайте болгарський перець і томатну пасту, посоліть і приправте соус, доведіть його до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте ще 5 хвилин.
- Петрушку дрібно наріжте. Змішайте фарш, рис, обсмажені овочі і петрушку, посоліть і приправте за смаком.
- На качані зробіть глибокі надрізи біля качана. Покладіть качан в об’ємну каструлю з киплячою водою, варіть 5-7 хвилин. Потім акуратно зніміть з качана листя.
- Зріжте товсту частину з листя і загорніть в них підготовлену начинку.
- На сковороді розігрійте рослинну олію, обсмажте голубці з двох сторін до рум’яного кольору.
- Соус доведіть до кипіння, додайте в нього сметану і 350-400 мілілітрів води, перемішайте. У соус опустіть голубці і тушкуйте їх при слабкому кипінні 30 хвилин.
- Подавайте голубці на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!