Голубці з молодої капусти в томатно-сметанному соусі

Голубці з молодої капусти в томатно-сметанному соусі

Рецепт голубців передається від матері до дочки, зазвичай у господинь є свої тонкощі і нюанси в приготуванні цього чудового блюда. Голубці зі свіжої капусти, хороші тим, що тушкуються дуже швидко і капуста виходить м’якою.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Цибулю і болгарський перець наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Спочатку на рослинній олії обсмажте цибулю до м’якості, потім додайте моркву і смажте ще 10 хвилин. Половину засмажки відкладіть в миску з рисом. Після цього на сковороду додайте болгарський перець і томатну пасту, посоліть і приправте соус, доведіть його до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте ще 5 хвилин.
  • Петрушку дрібно наріжте. Змішайте фарш, рис, обсмажені овочі і петрушку, посоліть і приправте за смаком.
  • На качані зробіть глибокі надрізи біля качана. Покладіть качан в об’ємну каструлю з киплячою водою, варіть 5-7 хвилин. Потім акуратно зніміть з качана листя.
  • Зріжте товсту частину з листя і загорніть в них підготовлену начинку.
  • На сковороді розігрійте рослинну олію, обсмажте голубці з двох сторін до рум’яного кольору.
  • Соус доведіть до кипіння, додайте в нього сметану і 350-400 мілілітрів води, перемішайте. У соус опустіть голубці і тушкуйте їх при слабкому кипінні 30 хвилин.
  • Подавайте голубці на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь