Якщо у вас хороший урожай різних овочів, можете приготувати на зиму асорті з патисонів і помідорів. Заготівля практична, красива і буде з приємним солодкуватим смаком, адже патисони добре дружать з іншими овочами. Маринуємо асорті без стерилізації і овочі вибираємо невеликого розміру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 500 гр.
- Помідор 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Кріп парасольки 2 шт.
- Хрін листя 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 8 шт.
- Маринад:
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Розраховану на обсяг заготовки кількість невеликих патисонів і помідорів добре промийте під проточною водою.
- Очищені цибулини наріжте шматочками будь-якої форми.
- Промийте холодною водою кропові парасольки і листи хрону.
- Заздалегідь помийте банки з харчовою содою і простерилизуйте їх за допомогою мікрохвильовки або іншим способом. Прокип’ятіть кришки. У підготовлені банки покладіть прянощі і потім патисони з помідорами, розкладаючи між ними шматочки цибулі.
- Потім асорті в банках на чверть години залийте крутим окропом і банки прикрийте кришками.
- За цей час в окремому посуді приготуйте маринад із зазначеного в рецепті обсягу чистої води, цукру з сіллю і спецій. Маринад поваріть на невеликому вогні пару хвилин.
- Потім гарячу воду з банок вилийте. Поверх помідорів покладіть очищені зубки часнику і налийте в кожну банку по столовій ложці оцту. Киплячий маринад перелийте в банки, заповнюючи їх до самого верху, щоб він трохи переливався через край.
- Банки з асорті щільно закупорьте і перевірте герметичність закачування. Потім їх остудіть в перевернутому вигляді.
Вдалих і смачних заготовок!