Салат для зимового столу з цих овочів, по суті, з усіх, що є на городі, буде яскравим смаковим калейдоскопом на вашому столі і доповнить м’ясні та рибні страви. Такий салат був популярний за радянських часів і зараз про нього трохи забули. Готується він просто і час витрачається тільки на акуратну нарізку овочів. Готуємо салат зі стерилізацією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна ½ кг.
- Перець болгарський ½ кг.
- Помідор 1.5 кг.
- Огірок ½ кг.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Морква ½ кг.
- Рослинна олія 125 мл.
- Сіль 45 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 75 мл.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
Кроки
- Для салату відберіть хороші овочі і відразу зважте потрібну їх кількість.
- Потім овочі почистіть і ретельно промийте під проточною водою.
- Підготовлені овочі наріжте гострим ножем або за допомогою кухонних гаджетів. Зазвичай капусту і солодкий перець шаткують соломкою, огірки з морквою – тонкими кружальцями, цибуля – чверть – кільцями, а помідори нарізають великими часточками.
- У велику каструлю з товстим дном відразу влийте половину олії. Потім пошарово викладіть в каструлю овочеву нарізку в такій послідовності: морквина, капуста, цибуля, огірки, солодкий перець, а поверх їх – помідорні часточки. Потім перелийте до овочів олію, що залишилася.
- Під каструлею підключіть середній вогонь і після початку кипіння овочів тушкуйте їх чверть години під прикритою кришкою. Через цей час насипте в салат розраховану кількість солі з цукром, покладіть горошки перцю і лаврові листи і дерев’яною ложкою салат акуратно перемішайте.
- Коли салат закипить повторно, додайте до нього 75 мл столового оцту і тушкуйте ще 5 хвилин і також під кришкою.
- Поки салат тушиться, простерилизуйте будь-яким способом банки і прокип’ятіть кришки. Гарячий салат розфасуйте по підготовленим банкам.
- Для надійності зберігання салат обов’язково простерилизуйте протягом 10 хвилин за загальними правилами стерилізації.
- Потім банки щільно закупорьте, поставте на кришки і на 3 години накрийте теплим покривалом. Повністю остиглий салат перенесіть в місце зберігання ваших консервацій.
Вдалих і смачних заготовок!