Овочевий салат з капусти, перцю, помідорів, огірків, моркви і цибулі на зиму

алат з капусти, перцю, помідорів, огірків, моркви і цибулі на зиму

Салат для зимового столу з цих овочів, по суті, з усіх, що є на городі, буде яскравим смаковим калейдоскопом на вашому столі і доповнить м’ясні та рибні страви. Такий салат був популярний за радянських часів і зараз про нього трохи забули. Готується він просто і час витрачається тільки на акуратну нарізку овочів. Готуємо салат зі стерилізацією.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Для салату відберіть хороші овочі і відразу зважте потрібну їх кількість.
  • Потім овочі почистіть і ретельно промийте під проточною водою.
  • Підготовлені овочі наріжте гострим ножем або за допомогою кухонних гаджетів. Зазвичай капусту і солодкий перець шаткують соломкою, огірки з морквою – тонкими кружальцями, цибуля – чверть – кільцями, а помідори нарізають великими часточками.
  • У велику каструлю з товстим дном відразу влийте половину олії. Потім пошарово викладіть в каструлю овочеву нарізку в такій послідовності: морквина, капуста, цибуля, огірки, солодкий перець, а поверх їх – помідорні часточки. Потім перелийте до овочів олію, що залишилася.
  • Під каструлею підключіть середній вогонь і після початку кипіння овочів тушкуйте їх чверть години під прикритою кришкою. Через цей час насипте в салат розраховану кількість солі з цукром, покладіть горошки перцю і лаврові листи і дерев’яною ложкою салат акуратно перемішайте.
  • Коли салат закипить повторно, додайте до нього 75 мл столового оцту і тушкуйте ще 5 хвилин і також під кришкою.
  • Поки салат тушиться, простерилизуйте будь-яким способом банки і прокип’ятіть кришки. Гарячий салат розфасуйте по підготовленим банкам.
  • Для надійності зберігання салат обов’язково простерилизуйте протягом 10 хвилин за загальними правилами стерилізації.
  • Потім банки щільно закупорьте, поставте на кришки і на 3 години накрийте теплим покривалом. Повністю остиглий салат перенесіть в місце зберігання ваших консервацій.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь