Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів, в начинку яких додають свіжі помідори і сир фета. Для цієї страви краще вибирати соковиті м’ясисті помідори з насиченим смаком, щоб закуска вийшла більш яскравою і апетитною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 800 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Кріп 100 гр.
- Помідор 200 гр.
- Сир Фета 250 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Рослинна олія 60 мл.
Кроки
- Баклажани промивають і нарізають тонкими довгими пластинками. Щоб скибочки добре згорталися, товщина кожного не повинна перевищувати 5 мм.
- Помідори нарізають скибочками, а кріп дрібно рубають.
- Яйце збивають в глибокій мисці міксером, віночком або виделкою.
- Окремо змішують подрібнений часник, зелень і розкришений сир фета. Заправляють масу майонезом, виходячи зі своїх смакових уподобань.
- Баклажани умочують у збитому яйці і смажать в рослинній олії до рум’янцю.
- На кожну скибочку баклажана викладають шматочок томата і сирну начинку, а потім акуратно згортають, щоб вийшов щільний рулетик. Готовий продукт закривають харчовою плівкою і поміщають на годину в холодильник, а потім подають до столу.