Простий і смачний рецепт аджики з кабачків з яблуками

Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’ясних або рибних страв. Часник і перець до такої аджики кожна господиня може додати на свій смак. Таку аджику часто доповнюють болгарським перцем і морквою.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 40 хвДрук
  • Насамперед підготуйте овочі для варіння аджики. Їх добре промийте. Потім кабачок, солодкий перець, моркву і яблука очистіть від шкірки. У яблук і овочів видаліть насіння. Відразу очистіть від лушпиння часник.
  • Підготовлені овочі та яблука по черзі перекрутіть на м’ясорубці з середньою або великою решіткою і в окремий посуд.
  • У спеціальний посуд для тушкування налийте склянку рослинної олії і першим перекладіть подрібнений кабачок. Посуд поставте на плиту і на середньому вогні доведіть кабачкову масу до кипіння.
  • Після закипання перекладіть до кабачка подрібнений солодкий перець, потім моркву і яблуко. Насипте до цієї маси вказану в рецепті кількість цукру, солі, паприки, додайте склянку томатної пасти і лопаткою все добре перемішайте.
  • Варіть аджику на невеликому вогні 50-60 хвилин, не забуваючи її перемішувати, щоб не підгоріла.
  • За 5-10 хвилин до закінчення варіння перекладіть в аджику подрібнений часник, налийте столовий оцет і ще раз перемішайте. Зніміть пробу і відкоригуйте на свій розсуд.
  • Через годину варіння ваша аджика з кабачків з яблуком буде готова. Її гарячої розфасуйте по заздалегідь простерилізованим банкам і герметично закупорьте прокип’яченими кришками.

Після повного охолодження банок переставте аджику на зберігання в прохолодне місце, де ви зберігаєте свої консервації.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь