Багато людей люблять лише ту кабачкову ікру, яку купують в магазині, але це можна з легкістю виправити! Приготуємо ароматну, ніжну закуску на власній кухні з доступних продуктів, яку ніхто не зможе відрізнити від покупної.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Томатна паста 200 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Рослинна олія ½ ст.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 1 кг.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Вода 200 мл.
Кроки
- Кабачки обполіскуємо, обсушуємо, знімаємо щільну шкірку і нарізаємо невеликими шматочками – перекладаємо в каструлю відповідного розміру.
- Вливаємо до кабачкових кубиків 200 мілілітрів води і відправляємо на плиту, готуємо під кришкою на повільному вогні близько 40-50 хвилин.
- Поки основа ікри тушкується – займемося іншими інгредієнтами. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо овочі в сковорідку разом зі 100 мілілітрами рослинної олії – обсмажуємо до м’якості.
- Коли всі овочі готові – з’єднуємо їх і пробиваємо за допомогою погружного блендера до однорідної консистенції.
- Після, до пюре додаємо томатну пасту, сіль і 4 столові ложки олії. Закриваємо кришкою і ставимо на вогонь на 50 хвилин (рекомендується перемішувати масу кожні 5 хвилин).
- Займемося борошном. На чисту і суху сковороду засипаємо 3 столові ложки борошна і обсмажуємо до тих пір, поки вона не змінить колір (саме цей компонент додасть ікрі той самий смак).
- Як тільки овочі приготувалися – додаємо чорний мелений перець, борошно і проварюємо ще 5-7 хвилин. Після, обережно розливаємо пюре по чистим банкам, стерилізуємо близько 15 хвилин на водяній бані і за допомогою спеціальної машинки закочуємо.
- Наша смачна і ароматна кабачкова ікра готова. Приємного апетиту!