Якщо зберігати кабачки в цілому вигляді, то вони займають вже дуже багато місця, тому Вашій увазі представляється простий рецепт неймовірно ароматної закуски – кабачкової ікри з додаванням ріпчастої цибулі і моркви.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Морква 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Томатна паста 300 гр.
- Олія соняшникова 300 мл.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Часник 6 зубців
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
Кроки
- Готуємо необхідні інгредієнти: овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і зважуємо для того, щоб зберегти правильні пропорції.
- Морквину натираємо на крупній тертці, а цибулю і кабачок ріжемо на невеликі кубики або соломку.
- У сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю.
- Коли подрібнена цибуля стане напівпрозорою – викладаємо, а моркву смажимо до м’якості. Як тільки морквина приготується – замінюємо її кабачками.
- Обсмажені кабачкові кубики обов’язково відкидаємо на сито або друшляк для того, щоб стекла вся зайва рідина.
- Пасеровані овочі перекладаємо в каструлю відповідного розміру і перебиваємо все занурювальним або стаціонарним блендером до однорідності.
- У пюрірованную масу додаємо пасту з томатів, сіль, цукор, чорний перець і часник, пропущений через прес або давилку.
- Всі інгредієнти перемішуємо і пробуємо на сіль.
- У гарячому вигляді розливаємо ікру по заздалегідь простерилізованим банкам, прикриваємо (саме прикриваємо, щільно закупорювати кришки не можна) кришками і стерилізуємо на водяній бані не менше 40-60 хвилин.
- Через годину акуратно дістаємо банки і відразу ж їх закупорюють.
- Даємо баночках час охолонути до кімнатної температури і потім прибираємо в прохолодне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені на зберігання.
Приємного апетиту!