Пікантна і неймовірно ніжна закуска готується дуже просто, а результатом ви будете дуже задоволені. З сезонних овочів, таких як кабачок і морква, приправлених пекучим часником, виходить відмінне самостійне блюдо або ж доповнення до м’яса і птиці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 кг.
- Морква 350 гр.
- Часник 5 зубців
- Томатна паста 3 ст. л.
- Рослинна олія 1 ст.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Майонез столовий молочний 2-3 ст. л.
Кроки
- Основу нашої ікри – кабачки, обполіскувати, обсушуємо, знімаємо товсту шкірку і натираємо на дрібній тертці.
- Подрібнені кабачки перекладаємо в глибоку каструлю, вливаємо один стакан олії і ставимо на повільний вогонь – тушкувати.
- З морквою чинимо таким же чином – подрібнюємо на тертці.
- Відправляємо слідом за кабачками. Готуємо овочі приблизно 45-50 хвилин, не забуваючи часто помішувати для того, щоб майбутня закуска не пригоріла.
- Після закінчення часу додаємо пасту з томатів – розмішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
- В отриману масу кладемо дві-три ложки майонезу, сіль, цукровий пісок і продовжуємо готувати ще 20-25 хвилин.
- За кілька хвилин до того, як ми будемо знімати каструлю з вогню – додаємо часник, пропущений через прес.
- Даємо кабачкової ікрі час охолодитися, перекладаємо в піали і подаємо до столу.
Приємного апетиту!