Яскравий рецепт приготування домашньої солянки на зиму – з додаванням грибів і огірків. Частування вийде соковитим і хрустким. Воно відмінно урізноманітнює як обідній, так і святковий стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1.5 кг.
- Гриби 2 кг.
- Морква 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 1.5 кг.
- Огірок 1 кг.
- Помідор 2 кг.
- Перець болгарський 500 гр.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лист лавровий 3 шт.
- Кислота оцтова 70% 1 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст.
Кроки
- Гриби промиваємо, перебираємо і відварюємо.
- Тонкою соломкою шаткуємо білокачанну капусту.
- Невеликими брусочками обробляємо моркву.
- Тонкими кільцями нарізаємо ріпчасту цибулю.
- На кола ділимо огірки.
- Подрібнюємо заздалегідь очищений болгарський перець.
- На невеликі часточки ріжемо помідори.
- У каструлі з рослинною олією томимо спочатку моркву.
- Після додаємо до неї цибулю.
- Сюди ж опускаємо капусту і цукор. Розмішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.
- Викладаємо в посуд всі підготовлені овочі.
- Кладемо сіль, спеції і оцет. Розмішуємо
- Приєднуємо підготовлені гриби.
- Млоїмо близько 40 хвилин.
- Яскрава за смаком солянка готова. Для зберігання відправляйте її в стерилізовані банки і остуджуйте при кімнатній температурі.