Якщо ви не пробували це блюдо, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 500 гр.
- Огірок 500 гр.
- Морква 2 шт.
- Перець чорний горошок 10-12 шт.
- Перець духмяний горошком 8 шт.
- Часник 2 зуб.
- Рослинна олія 2 ч. л.
- Вода 1 л.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 40 мл.
Кроки
- Моркву (2 штуки) позбавляємо від верхнього шару ножем і натираємо крупно на тертці.
- Вимиваємо огірки і кабачки, обтираємо їх рушником і нарізаємо тонкими пластинами (обидва кінці кабачків обрізаємо, аналогічні маніпуляції проробляємо і з огірками).
- Смужки кабачків викладаємо на обробну дошку. Поверх них кладемо смужку огірка і скачуємо з них рулетики. Очищаємо 2 зубки часнику.
- Очищаємо банки содовим розчином і начисто вимиваємо, даємо їм час обсохнути (краще зробити цей крок заздалегідь). Відправляємо в кожну ємність зубок часнику, перець духмяний і чорний порівну. Слідом викладаємо шар моркви. Потім заповнюємо банки рулетиками з кабачків і огірків до самого верху.
- Вливаємо в кожну банку рослинну олію (по одній ложці) і починаємо готувати маринад. Вливаємо в каструлю 1 літр води. Всипаємо сіль і цукор, додаємо оцет. Включаємо плиту і ставимо ємність на вогонь. Після закипання маринаду чекаємо 30 секунд, а потім заливаємо рідину в банки до верху. Накриваємо горлечка банок кришками.
- Встеляємо дно каструлі рушником і ставимо на нього банки. Наливаємо теплу воду до “плічок” ємностей. Ставимо каструлю з банками на включену плиту і стерилізуємо (після закипання чекаємо 10 хвилин). Потім дістаємо банки і щільно закручуємо їх кришками. Зберігаємо закуску в умовах кімнатної температури.
Приємного апетиту!