Варіант заготовки солодких маринованих огірків в літрових банках найбільш прийнятний і зручний для багатьох господинь. Огірки вибираємо однакового невеликого розміру. Маринад готуємо з оцтом і сіллю з цукром у співвідношенні 1:3. Для гарного смаку до огірків додаємо великий набір прянощів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 1.5 кг.
- Кріп парасольки 3 шт.
- Листя вишні 6 шт.
- Листя чорної смородини 6 шт.
- Листя хрону 1 шт.
- Часник 3 зубці
- Оцет столовий 9% 6 ст. л.
- Для маринаду:
- Вода 1.5 л.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Гірчиця французька 2 ч. л.
- Естрагон 1 ч. л.
- Гвоздика за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
Кроки
- Вибрані для заготівлі огірки заздалегідь замочити на 5 годин у холодній воді. Потім ретельно промити огірки і підготовлену зелень. З содою промити літрові банки. У кожну банку покласти по парасольці кропу, листя смородини, вишні та хрону. Додати зубки часнику і горошки чорного перцю. Огірки компактно укласти в банки.
- Закип’ятити чисту воду. Окропом залити огірки, накрити кришками і залишити на 10 хвилин. Потім воду з банок злити і повторно залити окропом на такий же час.
- Із зазначеної в рецепті кількості води, солі, цукру і спецій зварити маринад.
- Повторно злити воду з банок і в кожну банку налити по дві ложки столового оцту.
- Потім огірки залити гарячим маринадом і банки відразу герметично закупорити.
- Поставити їх на кришки, прикрити теплим пледом і після охолодження, перенести в місце зберігання домашніх консервацій.
Вдалих і смачних заготовок!