Розсольник зі свининою і перловкою – це класика російської кухні і, ніякі заміни у вигляді рису або квасолі жодним чином не замінять основний компонент даного супу. Перловка, як і солоні огірочки – це основа, завдяки якій перша страва володіє тим самим неповторним смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 300 гр.
- Перлова крупа 4 ст. л.
- Картопля 4 шт.
- Огірок солоний 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Селера корінь ½ шт.
- Стебло селери 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Спеції та Приправи за смаком
- Сметана 40% для подачі
- Сіль за смаком
- Зелень для подачі
Кроки
- Свинину відварюємо з додаванням ½ кореня селери, однієї очищеної морквою і сіллю. Відварне м’ясо виймаємо разом з усіма добавками, а в бульйон засипаємо промиту крупу.
- Паралельно обсмажуємо до м’якості дрібно нарізане стебло селери, моркву і цибулю.
- Доповнюємо зажарку кубиками солоного огірка, перемішуємо і томимо ще 3-4 хвилини.
- Овочі присмачуємо томатною пастою і 1-2 ополониками бульйону, Томимо компоненти на невеликому нагріванні близько 10 хвилин.
- До практично готової перловки закидаємо великі скибочки очищеної і промитої картоплі. Солимо і посипаємо улюбленими спеціями.
- Як тільки картопля розм’якшилася, викладаємо в бульйон вміст сковороди і свинину – доводимо до кипіння і через 3 хвилини прибираємо з плити.
В якості ідеального доповнення рекомендується використовувати свіжу зелень і охолоджену сметану.
Приємного апетиту!