Зараз булочки Сіннабон можна зустріти не тільки в Америці, але й у всьому світі з усіма своїми цікавими та смачними різновидами: з карамеллю та горіхами, із листковим тістом, із шоколадом тощо.
При дотриманні деяких простих правил ці ароматні булочки можна також приготувати в домашніх умовах. До речі, процес приготування булочок досить простий, але займає багато часу!
Хочу також відзначити, що в цьому рецепті використовується не вершкове масло (як у класичному варіанті), а олія. За рахунок цього порівняно знижується калорійність десерту. До речі, булочки довше залишаться запашними, якщо зберігати їх у щільно закритому контейнері у прохолодному місці.
Як приготувати “Домашні булочки сінабон без вершкового масла” покроково з фото в домашніх умовах
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Дріжджі сухі 2 ч. л.
- Молоко коров’яче 120 мл.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Сіль ¼ ч. л.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Для начинки
- Кориця 40 гр.
- Цукор-пісок 40 гр.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Глазур
- Ванілін ¼ ч. л.
- Цукрова пудра 120 гр.
- Молоко коров’яче 30 мл.
Кроки
- Підготувати інгредієнти для приготування тіста: 120 мл молока, 2 ч.л. сухих дріжджів, 60 г цукру, 1 яйце, 3 ст. л. рослинної олії, 1⁄4 ч. л. солі, 250 г борошна.
- У тепле молоко додати 2 ст. л цукру та 2 ч. л. сухих дріжджів. Швидко розмішати опару до розчинення інгредієнтів та щільно закрити. Залишити у тепле місце приблизно на 20 хвилин.
- Збити 1 яйце, додати до нього готову опару, 3 ст. л. рослинної олії і перемішати віночком. Додати 250 г борошно і вимішувати тісто.
- Помістити тісто в глибоку миску, змащену олією. Накрити миску харчовою плівкою і залишити в тепле місце (або в каструлю з теплою водою) на 1 годину, щоб підходило тісто.
- Через годину викладати тісто на стіл, розкотити розміром приблизно 0,5 см і бажано у вигляді прямокутника.
- Для начинки з’єднати 40 г кориці та 40 г цукру.
- Змащувати всю поверхню шару олією і рівномірно посипати начинкою.
- Згорнути тісто в рулет, добре закріпити краї і нарізати на 8-9 частин, завтовшки близько 3 см. Викласти роли на деко на відстані 2-3 см і накрити харчовою плівкою. Залишити деко в теплому місці на 1 годину. Випікати булочки у попередньо розігрітій до 180 ° C духовці близько 20 хвилин. Постійно стежити, щоб булочки не пересушились.
- Поки готові булочки остигають на ґратах, приготувати глазур. У 120 г цукрову пудру додати ванілін та 2-3 ст. л. теплого молока. Розмішати віночком чи міксером до розчинення цукрової пудри.
- Змастити булочки готовою глазур’ю. За бажанням посипати цукровою пудрою.
- Синабони в домашніх умовах без вершкового масла готові. Приємного чаювання!