Салат Олів’є з яблуком – це апетитне частування, яке прикрасить ваш домашній або святковий стіл і порадує особливою соковитістю. Такий салат відрізняється приємним смаком та поживними властивостями. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 8 шт.
- Ковбаса 200 гр.
- Яблуко 2 шт.
- Морква 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Куряче яйце 5 шт.
- Горошок зелений консервований 1 банка
- Огірок солоний 4 шт.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
Кроки
- У мундирі відварюємо картоплю та моркву близько 40 хвилин до м’якості. Попередньо овочі варто промити під водою.
- Овочі повністю остуджуємо та очищаємо від шкірки. Вона легко відходитиме від плодів.
- Невеликим кубиком ріжемо очищену відварену картоплю.
- Також чинимо і з відвареною морквою.
- Подрібнюємо очищену цибулю.
- Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх та очищаємо від шкаралупи.
- У будь-який зручний спосіб подрібнюємо відварені яйця.
- Дрібним кубиком обробляють солоні огірки. Можна злегка віджати від вологи, щоб салат не вийшов водянистим.
- Також акуратним кубиком нарізаємо варену ковбасу.
- З горошку зливаємо всю рідину.
- Промиваємо яблука та подрібнюємо їх. Шкірку знімати не треба.
- Всі інгредієнти перемішуємо в глибокому посуді, доповнюємо їх подрібненою зеленню, яку промиваємо і обсушуємо.
- Солимо, поливаємо майонезом та перемішуємо для рівномірного розподілу всіх продуктів.
Салат Олів’є з яблуком готовий. Подавайте закуску до столу!