Аджика з червоного перцю по-вірменськи

Гостра, пряна аджика – ідеальна пара до червоного м’яса та різноманітних м’ясних страв. Приготування аджики на зиму не займає багато часу, за смаком вона вигідно відрізняється від покупної і виходить дешевшою. Томати, перці та зелень створюють чудовий ансамбль, незважаючи на свою простоту.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Готувати аджику з червоного перцю по-вірменськи легко! Промийте томати та видаліть з них шкірку, попередньо ошпаривши плоди окропом. Наріжте часточками помідори, після чого ретельно збийте їх у блендері, до утворення пюре. Томатне пюре влийте у зручну ємність для варіння та поставте на вогонь.
  • Перці промийте, видаліть насіння, а потім наріжте на невеликі шматочки. Перець додайте до каструлі з киплячим томатним пюре, перемішайте, проваріть близько десяти хвилин. Потім влийте олію і залиште на найслабшому вогні на годину.
  • Промийте та обсушіть зелень, а потім наріжте її дрібно. Додайте до зелені сіль, спеції, часник і добре збийте за допомогою блендера.
  • У вже готову аджику додайте суміш зелені зі спеціями і добре перемішайте. Потім влийте оцет в каструлю, знову перемішайте аджику і закрийте кришкою до остигання.
  • У стерильні та сухі баночки покладіть охолоджену аджику, потім щільно закупоріть її стерильними кришками і приберіть на зберігання холодильник або холодний льох.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь