Гостра, пряна аджика – ідеальна пара до червоного м’яса та різноманітних м’ясних страв. Приготування аджики на зиму не займає багато часу, за смаком вона вигідно відрізняється від покупної і виходить дешевшою. Томати, перці та зелень створюють чудовий ансамбль, незважаючи на свою простоту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 3 кг.
- Перець болгарський 2 кг.
- Перець чилі ⅓ кг.
- Часник ⅕ кг.
- Кінза ⅕ кг.
- Петрушка ⅕ кг.
- Приправа Хмелі-Сунелі за смаком
- Рослинна олія 1 ст.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Сіль ⅓ ст.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
Кроки
- Готувати аджику з червоного перцю по-вірменськи легко! Промийте томати та видаліть з них шкірку, попередньо ошпаривши плоди окропом. Наріжте часточками помідори, після чого ретельно збийте їх у блендері, до утворення пюре. Томатне пюре влийте у зручну ємність для варіння та поставте на вогонь.
- Перці промийте, видаліть насіння, а потім наріжте на невеликі шматочки. Перець додайте до каструлі з киплячим томатним пюре, перемішайте, проваріть близько десяти хвилин. Потім влийте олію і залиште на найслабшому вогні на годину.
- Промийте та обсушіть зелень, а потім наріжте її дрібно. Додайте до зелені сіль, спеції, часник і добре збийте за допомогою блендера.
- У вже готову аджику додайте суміш зелені зі спеціями і добре перемішайте. Потім влийте оцет в каструлю, знову перемішайте аджику і закрийте кришкою до остигання.
- У стерильні та сухі баночки покладіть охолоджену аджику, потім щільно закупоріть її стерильними кришками і приберіть на зберігання холодильник або холодний льох.